• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-træner før Brøndby-kamp: Håber ikke, coronasmitte får konsekvenser

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jacob Friis er helt tryg ved, at hans spillere ikke bliver smittet med coronavirus under den kommende Superliga-kamp mod Brøndby IF. Han håber bare, at de smittede spillere forbliver symptomfri.

Af Anders Dehn

Simon Hedlund og Samuel Mraz er begge smittet med coronavirus, og derfor skal de som minimum være isoleret til på mandag. Dermed misser de weekendens Superliga-kamp mod AaB.

For en god ordens skyld blev de øvrige Brøndby-spillere og -trænere testet igen på torsdag for at sikre, at de ikke tager smitte med ind til opgøret mod AaB. Alle tests var negative. Nordjydernes træner, Jacob Friis, er også tryg ved, at hans folk ikke bliver udsat for smittefare på søndag.

- Vi følger jo protokollerne grundigt. Spillerne bliver testet en gang i ugen, og i den her uge bliver de faktisk testet to gange. Så det bekymrer mig ikke det mindste. Der er så godt styr på det fra Divisionsforeningen med alle de protokoller, der efterhånden er kommet mange af, siger Friis til tipsbladet.dk.

Læs også:Coronavirus i Brøndby-truppen: To spillere testet positiv

Hverken Hedlung eller Mraz har udvist symptomer på smitten, og sådan håber Jacob Friis, at det fortsætter.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, at der er nogle af Brøndbys spillere, der er ramt af det. Jeg håber ikke, det er noget, der får konsekvenser for dem, siger AaB-træneren.

Hos Brøndbys seneste modstander, FC Nordsjælland, har de også taget bestik af situationen. Holdet er allerede blevet testet én gang i denne uge, men vælger at gå med livrem og seler, så torsdag følger en ny test.

Læs også:Nordsjælland efter positive coronatests i Brøndby: Alle gentestes torsdag

- Hele truppen og staben blev testet for Covid-19 mandag formiddag, og alle tests var negative. Pga. de to tilfælde i Brøndby vil FCN dog nu opgradere monitoringen af spillere og stab yderligere fra, hvad protokol og procedure foreskriver, og klubben har samtidigt, ud fra et forsigtighedsprincip, arrangeret ekstra test nu på torsdag for alle i og omkring 3F Superligatruppen, skrev FCN på sin hjemmeside tirsdag.

Både Samuel Mraz og Simon Hedlund fik spilletid, da Brøndby i søndags besejrede FC Nordsjælland med 2-0. Sidstnævnte kom tilmed på måltavlen.

Læs også:AaB-træner har set mange finaler som fan: Vi kørte i bus fra den lokale pub

Læs også:Pokalfinale udsat i Spanien, men ikke i Danmark: Indiskutabelt det rigtige

Læs også:Pokalfinale i uvante rammer: Stemningen skal nok være i top

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus