• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Coronavirus i Brøndby-truppen: To spillere testet positiv

Foto: Getty Images

Simon Hedlund og Samuel Mraz er blevet testet positiv for coronavirus. Det oplyser Brøndby IF.

Af Ole Hoffskov

To spillere i Brøndby IF er blevet testet positiv for coronavirus.

Det drejer sig om de to offensivspillere Samuel Mraz og Simon Hedlund, oplyser Superliga-klubben tirsdag eftermiddag. De to spillere islores indtil på mandag, og derfor er de ikke med i søndagens udekamp mod AaB.

I næste uge undersøges Mraz og Hedlund nærmere.

- Først og fremmest er det meget betryggende at vide, at vores protokoller virker. Det svækker os naturligvis med Simon og Samuel ude i den kommende kamp, men vi har Jesper Lindstrøm tilbage fra karantæne, og Mikael Uhre spillede sin måske bedste kamp i Brøndby-trøjen i søndags, siger cheftræner Niels Frederiksen. 

- Derudover har vi en masse gode spillere i truppen, der har vist, at de kan spille på flere positioner. Så vi skal nok finde nogle gode løsninger. Vi har masser af selvtillid i holdet og er ubesejret i Mesterskabsspillet, så vi tager til Aalborg for at vinde og jagte tredjepladsen.

Hverken Mraz eller Hedlund har udvist symptomer, og alle øvrige spillere i Brøndby IF er testet negative.

- Vi følger protokollerne nøje, og ved den ugentlige test af spillere og stab er to spillere testet positive. Begge er symptomfrie, og nu følger vi de givende retningslinjer, der er udarbejdet af Divisionsforeningen for personer, der tester positivt. Dette indebærer, at de to spillere skal blive hjemme i syv dage, siden de blev podet, hvilket var i går (mandag den 29.juni). Selvom alle de øvrige spilleres test var negative, så tester vi for en god ordens skyld den øvrige spillertrup og stab igen for at eliminere enhver tvivl, forklarer Brøndby IF’s holdlæge Jonas Vestergaard.

Både Samuel Mraz og Simon Hedlund fik spilletid, da Brøndby i søndags besejrede FC Nordsjælland med 2-0. Sidstnævnte kom tilmed på måltavlen. Resten af spillertruppen skal gentestes på torsdag før træning.

Simon Hedlund var i Sverige i starten af juni, men det er 22 dage siden, at han vendte tilbage, hvorfor den positive test ikke har nogen sammenhæng med besøget i Sverige.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 30. spillerunde

Læs også:Var meget tæt på Brøndby: Svensk back kan hentes kvit og frit

Læs også:Simon Tibbling bekræfter: FC Nordsjælland bød på mig

Læs også:Anders Christiansen: Havde lidt mere seriøse snakke med Brøndby

Læs også:Avis: Gytkjærs klub kigger på tidligere Randers-angriber

Superliga

Mere Superliga

Fokus