• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Absalonsen: Kan ikke drømme om en bedre måde at slutte karrieren på

Foto: Jan Christensen/Getty Images

SønderjyskE-profilen Johan Absalonsen kan snart have spillet sin sidste kamp i topfodbold. Den endelige beslutning er ikke taget, men det bliver den snart.

Af Kenneth Jensen

Han fylder 35 år til efteråret og har været en profil i den danske Superliga i lang tid, men snart slutter karrieren for Johan Absalonsen.

Om det bliver denne sommer, eller om det først bliver om et år, har SønderjyskE's viceanfører endnu ikke taget en beslutning om, for der er for og imod ved begge modeller.

Absalonsens klub har sikret sig en ny sæson i Superligaen, og så fik han i onsdags lov til at løfte Sydbank Pokalen, da klubben vandt med 2-0 over AaB. En sejr, der sender SønderjyskE i Europa.

Læs også:Superliga powerranking: FCM og AGF topper – Lyngby vakler

Til Radio4 siger Johan Absalonsen om fremtiden.

- Det er den overvejelse, at jeg ved, der er en udløbsdato for mig i fodboldverdenen. Og mit ønske har altid været at kunne sætte et fornuftigt og respektfuldt punktum for min karriere, uden at det blev et år på bænken eller tribunen eller med en skade. Det har altid været min ønskeslutning på karrieren. Der kan man sige, at den situation, jeg er i lige nu, den kunne jeg næsten ikke selv have skrevet meget bedre i forhold til, hvis det skulle blive til et karrierestop denne sommer.

. Det er det, der taler for, at jeg med god samvittighed kan sige, at det var 17 gode år i professionel topfodbold, og så begynder jeg at starte et nyt liv. Men det har heller ikke gjort beslutningen nemmere, at der pludseligt kommer Europa Cup-kampe til efteråret, og at der ligger nogle gulerødder og venter i forhold til, at jeg skal ud og spille på større herregård i Europa og mod større hold.

Læs også:Fodboldchef i AaB: FC Nordsjælland er mere faste i, hvad de vil

- Det er det, der skal opvejes nu her de næste dage og uger i forhold til, hvad jeg vælger. men jeg har altid ønsket, at det skal slutte på en god måde, og jeg kan ikke drømme om en bedre måde at slutte min karriere på. Dermed ikke sagt, at jeg har truffet beslutningen, men det er de tanker jeg gør mig lige nu, siger SønderjyskE-spilleren til Radio4.

Johan Absalonsen, der har to danske A-landskampe på cv'et, startede karrieren i Brøndby, inden han spillede fem år for OB. Han var i FC København i 11/12, og efter et kort lejeophold i Horsens har han spillet for SønderjyskE. Kun afbrudt af et enkelt år i Australien hos Adelaide.

I alt har Absalonsen spillet 357 Superliga-kampe. Onsdag spiller SønderjyskE sæsonens sidste kamp, når man gæster Lyngby. Den kamp kan altså også blive Absalonsens sidste i karrieren.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:2. Bundesliga-klub forbereder sig uden tidligere Superliga-profil

Læs også:Optakt: AC Horsens - Hobro IK

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020