• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AC Horsens - Hobro IK

Foto: Getty Images

AC Horsens har formentlig aldrig været større favoritter i en Superliga-kamp, end de er onsdag mod Hobro IK.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00 
Spillested: CASA Arena, Horsens 
Slutspil: Pulje 2 
Dommer: Jens Maae 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #achhob #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Bo Henriksens tropper er det tredjebedste hold i Superligaen foråret, og onsdag kan AC Horsens med en sejr spille sig i "finalen om syvendepladsen", som er næstsidste step inden en eventuel kamp om at komme i Europa.

Vinderen af pulje 2 slipper nemlig for to playoff-kampe, da de står til at møde SønderjyskE, som hives ud af Europa-kapløbet, fordi de som bekendt allerede er kvalificeret takket være triumfen i pokalen. 

AC Horsens kan altså med andre ord sikre sig minimum en ottendeplads i Superligaen og desuden slippe for to kampe, hvis de vinder over Hobro IK.

Før kampen er Den Gule Fare et point foran Randers FC på andenpladsen, så Horsens er alt andet end lige nødt til at tage opgaven alvorligt.

Hallur Hansson udgik med en skade i seneste kamp mod Esbjerg fB, og han står nok over mod Hobro. 

Hobro IK:
Peter Sørensens mandskab skal ud i to overlevelseskampe mod Lyngby Boldklub, og det er formentlig det primære, der fylder i Himmerland på nuværende tidspunkt. Det gør AC Horsens-kampen nok knap så meget. Det må man bare være ærlig at sige.

Læs også:Brentford tager afsked med tre danskere

Det er aldrig nogensinde en dårlig ting at vinde en fodboldkamp, og en sejr over AC Horsens vil give Hobro-spillerne et mere positivt afsæt til Lyngby-kampene, end et nederlag vil, men først og fremmest fokuserer himmerlændingene nok på ikke at få nogle dumme skader eller karantæner, der kan påvirke chancerne mod Lyngby.

Hobro har hele den centrale midtbane i form af Christian Cappis og Jonas Brix-Damborg i karantæne mod AC Horsens. I samme forbindelse er det værd at lægge mærke til Emmanuel Sabbi, Edgar Babayan, Imed Louati og Simon Jakobsen er i karantænefare mod AC Horsens og for alt i verden skal undgå en advarsel.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Hobro IK: Christian Cappis og Jonas Brix-Damborg

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Kjær, Jacobsen, Okosun, Thorsen - Brock-Madsen, Frantsen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Gotfredsen, Onkony, Minor, Tjørnelund - Sabbi, Mejlstrup, Hussein, Skjellerup - Kirkevold, Louati

Profilen:
Med både Brix-Damborg og Cappis ude med karantæne kan det meget vel tænkes, at unge Hamse Hussein får sin første start for Hobro IK. Den 20-årige midtbanemand taler et gedigent nordjysk, men han har rødder i Somalia, og faktisk kan han snart få sin debut for det somaliske landshold. Læs mere om den historie her.

Vidste du, at..:
Edgar Babayan skal undgå en advarsel i onsdagens kamp, og det har han det ikke altid nemt ved. Kantspilleren har fået 10 gule kort i denne sæson, og det er kun overgået af AGF'eren Nicolai Poulsen. Derfor er det næppe utænkeligt, at Peter Sørensen starter med Babayan på bænken mod AC Horsens.

Læs også:AC Horsens-keeper i topform: Rusten er banket af

Dom:
AC Horsens har en del at spille for, og det har Hobro IK slet ikke. Det er én af årsagerne til, at AC Horsens er større favoritter, end de formentlig nogensinde har været før i en Superliga-kamp. 

Bo Henriksens mandskab er i god form, og de bør vinde onsdagens hjemmekamp. AC Horsens besejrer Hobro IK 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Ståle Solbakkens frygt er blevet til virkelighed: Det er det, vi ser nu

Læs også:SIF-back overvejer fremtiden: Vil gerne spille på øverste hylde

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020