AGF-boss afviser at sælge profil: Vi vil gerne beholde ham
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

AGF-boss afviser at sælge profil: Vi vil gerne beholde ham

Casper Højer skal ingen vegne i januar, siger AGF-direktør Jacob Nielsen. Det skal de to tilbagevendte lejesvende heller ikke.

- Måske skyder mig selv lidt i foden ved at blive ved med at være i AGF, for der er måske også et tidspunkt, hvor jeg er for gammel til at opnå nogle af de drømme, jeg har. Vi må se, hvad der sker.

Før jul fortalte 26-årige Casper Højer om sine overvejelser om fremtiden efter et efterår, hvor han tiltrak sig megen opmærksomhed. Og angivelig transferbud. Juleaftensdag skrev B.T., at der var tikket et bud på 7,5 million kroner ind, som AGF havde takket nej til.

Det har klubben umiddelbart tænkt sig at blive ved med at gøre. Direkte adspurgt til Højers udtalelse, og hvorvidt backen skal sælges i januar, svarer administrerende direktør Jacob Nielsen:

- Nej, vi vil gerne beholde Casper og den aftale, vi har lavet med ham.

Det er ellers ved at være sidste chance for AGF, hvis klubben vil have et stort beløb for Casper Højer. Den aftale, som Jacob Nielsen taler om, udløber om et år.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

Har I haft nogle muligheder for at sælge ham?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Direktøren vil til gengæld gerne kommentere statussen for de to lejespillere, der vendte tilbage til AGF ved årsskiftet, Alexander Ammitzbøll og Magnus Kaastrup. De har været udlejet til henholdsvis Haugesund i 10 måneder og Viborg FF i tre måneder, men de skal blive i AGF i foråret.

- De har jo alle tiders mulighed for at vise sig an. Har været ude og få noget hår på brystet, og nu er der en rigtig god mulighed. Der er mange kampe, der venter os i foråret, så de skal jo spille deres mulighed, siger Jacob Nielsen.

Så de skal blive?

Læs også:AGF-lejesvend efter første træning: Er åben for at blive

- Ja, det er udgangspunktet.

Cheftræner David Nielsen slår også fast, at Kaastrup og Ammitzbøll indgår i hans planer. Sidstnævnte skal sammen med lejesvenden Mathias Jørgensen afløse Nicklas Helenius, som AGF solgte til Silkeborg IF.

- Hvis ikke vi havde Ammitzbøll til at komme tilbage, så havde vi nok beholdt Helenius. Nu skal han bare ud og vise, hvad han kan. Det var næsten synd, sidst han var her, at vi ikke fik set mere af ham, for han gjorde det rigtig godt i de kampe, han spillede, siger David Nielsen.

- Nu har han været deroppe og få et ekstra år, er blevet mere moden og har fået lov at bo alene ude på vestkysten oppe i Norge. Det plejer ikke at være dårligt for folk.

Ammitzbøll, Kaastrup og Højer har alle kontraktudløb ved udgangen af 2021.

Læs også:Transferdommen: Brøndby, FCK og AGF prøver at stjæle FCM's guld

Læs også:AGF-boss om suspenderet sportschef: Han står til rådighed for os

Læs også:Ny AGF-spiller: Den første tid i klubben var anstrengende