Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-boss: Jeg ser på spillere non-stop

Med en række ubesvarede spørgsmål omkring truppen og stenhård konkurrence i Superligaen skal meldingerne ikke være for voldsomme her i juni måned.

ÅRHUS (Tipsbladet): Da AGF tidligere på ugen begyndte at træne, var det på papiret med kun én målmand, Jesper Hansen, på første dag, da den unge reservemålmand Jonathan Hütters havde en eksamen, der skulle passes.

Kevin Yakob, Tobias Mølgaard og Mikkel Dueulund er tre profiler, der arbejder på at blive klar efter skader sammen et par stykker til, og Magnus Knudsen, Mats Knoester, Bailey Peacock-Farrell og Julius Beck er videre efter at have været lejet.

Der kommer med garanti nye spillere til, og det kan meget vel være i alle kæder bedømt på rygterne og de forhandlinger, der har været, og man har fået en ny forsvarsspiller i FCM's nu tidligere anfører Henrik Dalsgaard og den unge FCK'er Aksel Halsgaard til midtbanen.

Men indtil der er klarhed over situationen og konkurrenceforholdene i Superligaen skal AGF's cheftræner Uwe Rösler ikke nyde noget af at melde målsætningerne for sæsonen mere op, end de kan bære.

- Vi har ikke erstattet de spillere, der har forladt os, og det kommer til at sige meget om vores retning og hvilket niveau, vi kan handle ind på. Men det er klart, at vi kommer til at erstatte de spillere, der er taget væk, og forhåbentlig erstattet vi dem med spillere af meget høj kvalitet, så vi er meget konkurrencedygtige, siger Uwe Rösler.

Foto: Alamy

- Og så er målsætningen som altid Top 6. Det ville være latterligt at tale om mere end Top 6 her i begyndelsen af sæsonen. Top 6 skal være vores mål i hver eneste kampe. Og når vi så er i Top 6, kan vi fokusere yderligere.

- Jeg havde store forhåbninger i sidste sæson, og det er en personlig skuffelse for mig, at vi i 2024 ikke bringe de spillere tilbage, jeg troede i slutningen af 2023, siger AGF-træneren med henvisning til en række skader, der plagede den århusianske førsteholdstrup i foråret.

Benhård række
Uwe Rösler har stor respekt for Superligaen, han kalder for Skandinaviens stærkeste uanset Norges aktuelle placering foran Danmark på UEFA's rangliste, og med AGF på Tipsbladets femteplads på listen over Superligaens spillerbudgetter og en ufærdig trup i Århus men også hos konkurrenterne holder den tyske træner igen med spådommene.

- Får vi de rigtige folk ind, er skadessituationen den samme som i min første sæson her i klubben, ser jeg os som meget konkurrencedygtige.

- Men jeg ved jo ikke, hvad FC København gør. Hvad FC Nordsjælland vil gøre. Jeg ved hvad FC Midtjylland og Brøndby vil gøre, siger Uwe Rösler og indikerer med en håndbevægelse, at de to klubber kommer til at lægge penge på bordet for nye spillere, hvilket Brøndby allerede har gjort med købet af den østrigske målmand Patrick Pentz.

- Vi har et budget, vi skal overholde, som er Jacob og Stigs bord, ikke mit. Så er jeg med i forhold til, hvem vi kan leje, hvem vi skal forsøge at købe. Vi er klare omkring, hvad vi gerne vil have, og det arbejder vi meget hårdt på. Hvis jeg ser lidt træt ud, er det fordi, jeg ser på spillere non-stop, siger Uwe Rösler med et smil.

AGF har kig på 24-årige Leopold Wahlstedt til målet og har 19-årige Lamin Trawally på prøvetræning fra en klub i Senegal – Trawally er defensiv midtbanespiller og fra Gambia.