Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-greenkeeper: For meget græs dur ikke til topfodbold

Det skal spille fuldstændig i balancen på banen, forklarer AGF's greenkeeper Kasper Lund Poulsen.

De er i øjeblikket landsholdspause i Superligaen, og det betyder, at der er plads til at gøre banerne klar til mere fodbold for de forskellige greenkeepere. Men det er ikke bare at slå græsset, ligesom hjemme i ens egen have.

Det lyder næsten som en hel videnskab at få den bedste bane, og for AGF's Kasper Lund Poulsen er der da også meget at tage hensyn til. Det fortæller han i et interview på klubbens officielle hjemmeside.

Læs også:Patrick Mortensen vil forbedre AGF's resultat fra sidste sæson

- Vi har fået prikket banen godt igennem, så der kan komme noget luft ned i jorden. Ved at prikke i græsset så giver vi noget mere luft til rødderne. På den måde har rødderne nemmere ved at optage den gødning, som jeg spreder ud over græsset i løbet af efteråret. Det gør, at banen kan holde sin stand over de næste måneder, fortæller Kasper Lund Poulsen.

På Ceres Park er der i år blevet anlagt en hybridbane med en stor del almindeligt naturgræs suppleret med plastikfibre, og det handler nu også om at holde den rette balance i forhold til mængden af naturgræs.

Læs også:Ekspert udpeger særlig Superliga-træner: Han har personligheden til FCK

- Det handler om at holde øje med græsbestanden i banen. Hvis der er for meget græs i banen, så dur det ikke til topfodbold, og hvis der er for lidt græs, så risikere man at spillerne sparkere den op. Derudover vil jeg gerne ha' så mange spirer til at stå imellem hinanden som muligt, så ikke græsset så og sige klasker sammen, lyder det fra AGF-greenkeeperen.

Effekten af det arbejde, som han laver, bliver dog ikke til at se lige nu, men det skulle være muligt at få øje på i vinterens kampe.

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Transfervinduet er lukket: Her er de største danske køb og salg

Læs også:Her er spillerbudgetterne i Superligaen 2020/2021