Video : Tipsbladet
Superliga

AGF høster millioner i vild Grønbæk-transfer

Der er gode penge i det for AGF, nu hvor Albert Grønbæk er blevet solgt til Rennes.

Der bliver igen bidt til Albert Grønbæk og Bodø/Glimt ude på det europæiske transfermarked, hvor den unge dansker er en velkendt størrelse i mange af Europas større klubber.

Som Tipsbladet har fortalt i dag og de seneste dage, er der blevet budt på Grønbæk, og det er den franske topklub Rennes, der byder i omegnen af 15 millioner euro plus det løse.

Det tilbud har nu ført til et salg af Grønbæk, der altså koster Rennes 112 millioner kroner omregnet fra de 15 millioner euro, Bodø/Glimt har forhandlet hjem for århusianeren.

Og hvis der er nogen, der med garanti har heppet på et markant Grønbæk-salg, er århusianerens tidligere klub AGF.

AGF fik skruet en markant aftale sammen, da man solgte Grønbæk til Bodø/Glimt for knap to år siden, for ud over omkring 25 millioner kroner sikrede AGF sig også en bonusaftale, hvor man får et sted mellem to og fem millioner kroner per gruppe- og ligaspil i Europa, alt efter karat.

Læs om den nye model for Champions League her

Det betyder, at AGF med Bodø/Glimts ture i Europa League og Conference League allerede har lagt en håndfuld millioner oven i de 25 millioner kroner, man tjente, og i øvrigt kan AGF få endnu mere de kommende år, uanset om Grønbæk er i klubben eller ej – så attraktiv var aftalen med nordmændene.

En sådan videresalgsklausul bliver udløst ved et nyt klubskifte og ikke tage højde for, hvad Bodø/Glimt selv har forhandlet sig til af præstationsklausuler og videresalgsklausul.

Foto: Alamy

Men nu, hvor Albert Grønbæk er røget afsted for 112 millioner kroner, svarende til 15 millioner euro, sender det et my over 12 millioner kroner fra Bodø/Glimt til AGF.

Albert Grønbæk spillede hjemme i VRI i Århus-forstaden Risskov indtil han som teenager i 2015 tog turen til den sydlige del af byen for at spille i AGF's ungdomsafdeling.

Grønbæk, der i dag er 23 år, nåede at spille 74 Superliga-kampe for AGF, og var året før skiftet til Bodø/Glimt genstand for et kækt tilbud fra FC Midtjylland, da AGF var interesseret i den daværende FCM-spiller Mikael Anderson.

Læs om de 12 Superliga-klubbers sommerplaner her.