Benelux

Ajax går målamok: Vinder 13-0

VVV Venlo blev slået med 13-0 af Ajax, der tog rekorden for den største sejr nogensinde i Æresdivisionen

Ajax Amsterdam hentede lørdag den største sejr nogensinde i Æresdivisionens historie.

Det skete, da storklubben vandt med hele 13-0 på udebane over VVV Venlo.

Med sejren overtog Ajax førstepladsen fra rivalen PSV Eindhoven, der dog allerede søndag kan tilbageerobre førerpositionen i en udekamp mod Vitesse.

I lørdagens opgør holdt værterne fra Venlo stand i 12 minutter, inden 20-årige Jurgen Ekkelenkamp efter lidt klumpspil i feltet fik bolden over målstregen til 1-0.

Kort efter øgede den et år yngre Lassina Traore til 2-0, og det skulle blive det første af i alt fem mål fra Burkina Faso-angriberen.

Stillingen var 4-0 ved pausen, og anden halvleg startede uden scoringer fra gæsterne.

Men fra det 52. minut og frem var der tale om en ren nedsmeltning for Venlo, der fik en spiller udvist og efterfølgende indkasserede hele ni scoringer på 36 minutter.

Ajax topper Æresdivisionen med 15 point efter seks spillerunder. PSV har 13 point for en kamp færre på andenpladsen.