Foto: IMAGO
Superliga

En ny æra på vej?

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det Superligaens nummer to Brøndby IF

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten.

Denne gang Brøndby IF:

Transfers:
Ind:
Christian Cappis (Molde, retur fra leje)
Jordi Vanlerberghe (KV Mechelen)
Filip Bundgaard (Randers FC)

Ud:
Håkon Evjen (Bodø/Glimt)

Træningskampe:
Brentford B - Brøndby IF 1-3
Brøndby IF - Hvidovre IF 1-3
Brøndby IF - Fredericia FC (3x45 minutter) 9-0
Brøndby IF - Real Salt Lake 2-1
Brøndby IF - FC København 2-1
Brøndby IF - IFK Göteborg 1-3
Mandag den 12. februar: Brøndby IF - Hillerød kl. 14:00

Bud på idealopstilling (3-4-3):
Patrick Pentz - Jordi Vanlerberghe - Frederik Alves Ibsen, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Mathias Greve, Daniel Wass, Marko Divkovic - Mathias Kvistgaarden, Yuito Suzuki, Nicolai Vallys

Status:
Brøndby IF har modsat tidligere transfervinduer kunnet sige nej til tilbud på deres bedste spillere, hvilket betyder, at man har holdt sammen på stammen. Mathias Kvistgaarden er fortsat i klubben, mens man har forstærket sig med Filip Bundgaard til offensiven, som kommer til at blive et giftigt kort at kunne bringe fra bænken eller i andre kampe fra start. Derudover har man fået adresseret problemet på højre stopperposition med Jordi Vanlerberghe, der dog har pådraget sig en skade i opstarten. Derfor må Kevin Tshiembe og Henrik Heggheim formentlig kæmpe om pladsen, indtil Brøndbys nye belgier er tilbage igen.

Styrker:
Modsat de seneste sæsoner har Brøndby en stærk stamme hele vejen op gennem holdet. Patrick Pentz er sikker nede bagved og lukker få mål ind, mens man har en linje med Jacob Rasmussen, Daniel Wass og Nicolai Vallys. De er alle tre afhængige af hinanden for at være gode, og det har de så sandelig også været i efteråret. Læg dertil, at de næsten aldrig er skadet, hvilket er en generel styrke hos Brøndby i denne sæson.

Loading Poll...

Svagheder:
Brøndby har en åbenlys svaghed på sin højre stopperposition, da nyindkøbet Jordi Vanlerberghe er blevet skadet. Kevin Tshiembe og Henrik Heggheim viste sig for svage i løbet af efteråret, men nu kan det ende med, at Jesper Sørensen igen skal vælge mellem dem, indtil belgieren er frisk. Han kan også gå med Sean Klaiber i trebackkæden, hvilket så vil hæmme Brøndby offensivt, da han på den måde ikke kan være på sin vante højre wing back-position.

Han bliver vigtig:
Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Jacob Rasmussen, Daniel Wass og Nicolai Vallys er klubbens vigtigste spillere. Nicolai Vallys er dog i en liga for sig, da hans mange mål og kampafgørende aktioner ikke kan afløses af nogen anden spiller i truppen.

Hold øje med:
Yuito Suzuki har skullet vænne sig til et helt nyt sprog og kultur, men han viste mod efterårets afslutning, at han har noget at byde ind med. Han har vist sig flot frem i opstarten og kan sagtens blive en, der kan få det helt store gennembrud i løbet af foråret.

Spørgsmålstegnet:
Hvad sker der i Brøndbys angreb? Ohi Omoijuanfo har været en skygge af sig selv i denne sæson, hvor han har brændt nogle store chancer og generelt virket uskarp. Alt for ofte bevæger han sig væk fra de områder, hvor han er bedst. Der kan givetvis ligge en taktisk forklaring bag, men han er utvivlsomt bedst i feltet, hvor han skal score mål, og det gør han altså bare ikke ved at flakke rundt ude i siderne. Der kan meget vel være en ny æra på vej, hvor Ohi Omijuanfo må tage til takke med en mindre rolle, da særligt Yuito Suzuki og Filip Bundgaard ånder ham i nakken. Førstnævnte begyndte allerede i efteråret at være foretrukket foran nordmanden. Ohi Omijuanfo har formentlig stadig så meget goodwill, at han vil starte forårets første kampe, men snoren er ikke lang, hvis netmaskerne ikke blafrer.

Premiere:
Søndag den 18. februar 18.00: Brøndby IF - FC Midtjylland