Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om SIF: Store problemer hvis han går i stykker

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det Kent Nielsens Silkeborg IF.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang Silkeborg IF:

Transfers:
Ind:
Andreas Pyndt (Brøndby IF)
Fredrik Carlsen (Hvidovre IF)
Frederik Carstensen (FC Fredericia, lejeaftale retur)
Oscar Fuglsang (Nykøbing FC, lejeaftale retur)
Jacob Pryts (Fremad Amager)
Callum McCowatt (FC Helsingør)

Ud:
Sebastian Jørgensen (Malmö FF)
Oscar Hedvall (FC Midtjylland)
Gustav Dahl (stopper karrieren)
Lukas Klitten (Frosinone, lejeaftale retur)
Lasse Vigen Christensen (kontraktudløb)
Mads Kaalund (Hvidovre IF)
Andreas Oggesen (Sønderjyske)
Lasse Abildgaard (AFC Ajax)

Træningskampe:
FC København - Silkeborg IF 2-1
Sønderjyske - Silkeborg IF 1-2
Silkeborg IF - FC Helsingør 1-0
Silkeborg IF - Viborg FF 2-4

Bud på idealopstilling (4-3-2-1):
Nicolai Larsen - Oliver Sonne, Tobias Salquist, Alexander Busch, Lukas Engel - Pelle Mattsson, Mark Brink, Anders Klynge - Kasper Kusk, Fredrik Carlsen - Tonni Adamsen

Status:
Silkeborg IF har allerede varslet flere indkøb. Man har indtil videre styrket midtbanen med de spændende spillere Andreas Pyndt og Fredrik Carlsen, og så er der også småhvisken om, at Tonni Adamsen får en ny angrebskonkurrent, ligesom SIF kigger på noget til forsvaret, hvor de to backs Oliver Sonne og Lukas Engel er interessante for udenlandske klubber. Og så er Tobias Salquist også potentielt et salg. Man har allerede solgt Sebastian Jørgensen.

Styrker:
Selv om der er kommet nye spillere til Silkeborg IF, er der ingen tvivl om, at alle ved, hvordan der skal spilles i det midtjyske. Af de 12 cheftrænere i Superligaen har kun Per Frandsen været i sin klub længere, end Kent Nielsen har været i Silkeborg IF. Man ved, hvordan man spiller, og hvad der er forventningen. Det er en stor styrke, at der er ro på de indre linjer, og at SIF ikke skal spille et nyt system og en masse nye ideer ind. 

Svagheder:
Bredde er der ikke voldsomt meget af på flere nøglepladser i SIF. I angrebet synes der ikke at være stor styrke bag Tonni Adamsen, og så er der også spørgsmål omkring backsituationen, hvor Oliver Sonne og Lukas Engel er de klare førstevalg. Der er et stor kvalitetsforskel på de to og deres reserver.

Han bliver vigtig:
Tobias Salquist er Silkeborgs vigtigste spiller. Han er den bedste forsvarsspiller, klubben har, samtidig har han en masse rutine og kender klubben indgående, da han kom frem i SIF's ungdomsafdeling. Ham kan de dårligt tåle at miste til et salg eller en skade, som situationen er lige nu.

Hold øje med:
Tobias Salquists makker i forsvaret Alexander Busch begyndte at spille i foråret, og det var meget lovende takter, den unge stopper viste. Han fik chancen, da Salquists normale makker, Joel Felix, var ude med skade, og Busch ligner en mand, der har pladsen i midterforsvaret til at indlede sæsonen med.

Spørgsmålstegnet:
Kan SIF genskabe offensiven? Kasper Kusk var i forfærdelig form i foråret, hvor der ikke var meget, der lykkedes for den tidligere AaB-spiller. Sebastian Jørgensen er blevet solgt. Og Tonni Adamsen skulle bruge mange chancer på at score sine mål. Kan SIF-offensiven med Fredrik Carlsen som en del af det nye SIF få det til at spille i denne sæson? Bliver Tonni Adamsen sat op til chancer, og kommer SIF til at få mål fra den offensive del af midtbanen?

Premiere:
Silkeborg IF - Brøndby IF, søndag den 23. juli klokken 18.00.

Statistik fra sæsonen 2022/2023: