Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Vejle: En græsk gud i Nørreskoven

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det oprykkerne fra Vejle Boldklub.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang Vejle Boldklub:

Transfers:
Ind:
Denis Kolinger (CFR Cluj, lejeaftale retur)
Hans Høllsberg (Esbjerg fB, lejeaftale retur)
Nathan Trott (West Ham, lejeaftale)
Gilli Rolantsson (TB Tvøroyri)
Musa Juwara (Bologna) 
Igor Vekic (BK Bravo)

Ud:
Arbnor Mucolli (kontraktudløb)
Lucas Hägg Johansson (IF Brommapojkarna)

Træningskampe:
Vejle Boldklub - Hillerød 0-0
Vejle Boldklub - Hvidovre IF 1-0
Vejle Boldklub - OB 1-2
Vejle Boldklub - Kolding IF 1-3
Vejle Boldklub - Vendsyssel FF 1-4

Bud på idealopstilling (3-5-2):
Nathan Trott - Raul Albentosa, Olver Provstgaard, Denis Kolinger - Gilli Rolantsson, Saeid Ezatolahi, Ebenezer Ofori, Mouhamadou Drammeh, Miiko Albornoz - German Onugkha, Musa Juwara. 

Status:
Vejle Boldklub har de seneste par år været et elevatorhold i dansk fodbold, og nu er "Jyllands Rubin" så tilbage i det fornemste selskab. Ivan Prelec har udført et godt stykke trænerarbejde i Nørreskoven, og Vejle vandt overbevisende NordicBet Ligaen foran Hvidovre. 

Styrker:
Ivan Prelecs mandskab havde det bedste forsvar i NordicBet Ligaen, og defensiven skal også nok være i stand til at stå distancen i Superligaen - det beviste Vejle allerede i de to pokalkampe mod FC København. Med tre midtstoppere og to backs, der kan stå lavt i banen og potentielt skabe en fembackkæde, bliver Vejle et svært hold at lirke op for alle hold i Superligaen. 

Svagheder:
Der mangler noget offensivt pondus på Vejle-mandskabet. Se bare på idealopstillingen, der også på midtbanen er besat af folk, hvis klare forcer er i det defensive arbejde. På den front er der grund til bekymring. 

Han bliver vigtig:
Selv om Oliver Provstgaard kun spillede NordicBet Liga-bold med Vejle i den forgangne sæson, er han fast mand på U21-landsholdet, og i de seneste to opgør startede midtstopperen inde på bekostning af spillere som Lucas Hey, Alexander Busch og Valdemar Lund - han scorede tilmed mod Wales. Alene det er med til at understrege, at der er krummer i 20-årige Provstgaard, og han bliver helt sikkert en profil for Vejle i Superligaen. 

Hold øje med:
Raul Albentosa er tilbage i Superligaen - hvis du ikke kan huske den spanske midtstopper, så glæd dig! 34-årige Albentosa, der ligner en græsk gud, har karisma nok til at kunne dele ud af det i hele Trekantområdet, og han var et svært underholdende bekendtskab, senest han var med Vejle i den bedste række. Raul Albentosa er også en dygtig forsvarsspiller, og det er naturligvis vigtigere end, at han kan sælge billetter, så den del er også på plads. Alt i alt er spanieren med til at give dansk fodbold noget kulør. 

Spørgsmålstegnet:
Hvem skal score målene for Vejle? I skrivende stund er det umuligt at pege på en spiller, der er garant for et tocifret antal scoringer i Superligaen. Topscoreren for Vejle i NordicBet Ligaen blev midtbanespilleren Kristian Kirkegaard med ni kasser - det tegner ikke specielt lovende. 

Premiere:
AGF - Vejle Boldklub, søndag den 23. juli klokken 14.00.

Statistik fra sæsonen 2022/2023: