• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bedst/værst: Fødselsdagsbarnet fra helvede

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet zoomer ind på opgøret mellem FC København og Viborg FF.

Af Ole Hoffskov

FC København - Viborg FF 2-1 (1-0)

1-0 Hákon Arnar Haraldsson (13.)

2-0 Mohamed Daramy (65.)

2-1 Nils Mortimer (69.)

Kampens bedste:

FC København:
Elias Jelert er blevet udtaget til landsholdet, og det er en højre back i forrygende form, der stempler ind i lejren i Helsingør mandag. Mod Viborg diskede FC København-talentet igen op med en flot præstation. Jelert var aggressiv, forudseende og slog nogle fine indlæg. Det var holdkammeraternes skyld, at Elias Jelert ikke blev noteret for en assist denne søndag. Den højre back-position i FCK ser Kevin Diks eller Peter Ankersen ikke igen foreløbig. Eller jo, lige i den kommende kamp gør de rent faktisk. Elias Jelert fik nemlig en advarsel og har karantæne i det første opgør i mesterskabsspillet. 

Viborg FF:
Målscorer Nils Mortimer gjorde en forskel efter sit indhop i anden halvleg, og Zan Zaletel gjorde det solidt i det centrale forsvar. Viborgs spillede til tider fint i Parken, men det var mere kollektivet end enkeltmandspræstationerne, der bar gæsterne. Finurlige Elias Achouri prøvede, men havde ikke så meget held med sine aktioner. 

Kampens værste:
Tillykke med fødselsdagen, Lucas Lund Pedersen. Sikke en møgdag det blev! På sin 23 års fødselsdag var det Viborg-keeperen, der gav FCK en gave, da han i første halvleg forærede Hákon Arnar Haraldsson målet til 1-0. Lund afleverede bolden lige ud i fødderne på islændingen, der let kunne score. Viborg-keeperen var flere gange rystende usikker i spillet med fødderne. Fødselaren havde et par gode redninger, skal det retfærdigvis nævnes, men personlige fejl på det niveau må man aldrig begå som målmand. 

Denis Vavro slap modsat Lucas Lund Pedersen afsted med det uden at blive straffet, men FCK-stopperen spillede en elendig kamp. Slovakken lavede nogle håbløse fejl og havde uhyre vanskeligt ved at kontrollere bolden. Man blev stresset bare af at se på Denis Vavro. 

Kampens detalje:
Der blev ikke leveret de helt store lækkerier inde på banen, men kulissen i Parken fortjener en bemærkning og en anerkendelse med på vejen. FC København er nu et sted på fanscenen, hvor klubben kan melde udsolgt til en Superliga-kamp mod Viborg FF i marts. 32.678 tilskuere er opsigtsvækkende og dybt imponerende. Også de medrejsende Viborg-fans bidrog til en flot ramme om kampen, hvor FC København sikrede sig andenpladsen i grundspillet.