Video : Tipsbladet
Superliga

Brødre i speciel situation: Siger tingene ligeud

Mathias Hebo er vendt tilbage til Superligaen, hvor midtbanespillerens bror Jonas i den kommende sæson skal dække Danmarks bedste række som ekspert for TV 2 Sport. Og Lyngby-profilen er helt klar på at blive bedømt af sin storebror, uanset om der bliver tale om ris eller ros.

LYNGBY (Tipsbladet): Til daglig elsker de at snakke om fodbold sammen, men i den kommende Superliga-sæson står brødrene Hebo i en sjov situation, hvor Jonas Hebo skal være ekspert for TV 2, mens Mathias Hebo skal forsøge at blive en stor profil på Lyngbys hold. 

Tre år efter skiftet fra Lyngby til polske Cracovia er Mathias Hebo nemlig tilbage hos 'De Kongeblå', og midtbanespillerens retur falder sammen med, at TV 2 har sikret sig Superliga-rettighederne, hvor Jonas Hebo skal være en fast del af tv-stationens Superliga-dækning i programmet 'Totalfodbold'

Dermed kan Mathias Hebo meget vel komme til at stå i en situation, hvor hans storebror skal vurdere hans præstationer i Lyngby-trøjen. Mathias Hebo frygter dog ikke kritik fra sin kommentatorbror. 

- Haha, nej det er jeg sgu kold i forhold til, lyder det fra Mathias Hebo med et glimt i øjet. 

- Jeg tror, at vi i vores familie siger tingene lige ud. Hvis jeg gør det godt, skal jeg nok få ros. Og hvis jeg ikke gør det godt, så får jeg forhåbentligt at vide, at jeg skal komme i gang. Og det har jeg det fint med, om det så er min bror eller ej.

- Vi kan også sagtens skille tingene ad. Der er vi professionelle, og vi ved, at det er et job. Uanset om man er i gang inde på banen eller udenfor banen, og uanset om man er fætre eller brødre, så siger man det, man føler. Jeg ved, at det ikke bliver noget problem. Det bliver bare sjovt at skulle deles om det.

Fodboldgal familie
Til dagligt taler Mathias og Jonas Hebo Rasmussen rigtigt meget om deres store fælles passion, lyder det fra den tilbagevendte Lyngby-stjerne. 

- Det må man sige. Jeg tror, at vi snakker lidt mere om fodbold, end hvad der er fornuftigt. Vi snakker rigtigt meget om fodbold, siger Mathias Hebo med et smil. 

Jeg tror, at vi i vores familie siger tingene lige ud. Hvis jeg gør det godt, skal jeg nok få ros. Og hvis jeg ikke gør det godt, så får jeg forhåbentligt at vide, at jeg skal komme i gang. Og det har jeg det fint med, om det så er min bror eller ej.

Mathias Hebo Rasmussen
Midtbanespiller, Lyngby Boldklub

I løbet af sommerens EM-slutrunde har midtbaneprofilen faktisk også selv haft en ekspertrolle hos Mediano. Mathias Hebo er dermed langt fra en af de spillere, der efter en dag på træningsbanen har brug for en pause fra fodboldens verden. 

- Haha, altså, vi er jo nok lidt miljøskadede i vores familie. Min far (Kim Rasmussen, red.) er den spiller, der har spillet flest kampe for Hvidovre efter Michael Christensen, og min bror er jo kommentator på TV 2, siger Mathias Hebo og fortsætter:

- Jeg fik så selv et tilbud om at være med på Mediano her under EM, og det var rigtigt hyggeligt, og det passede fint i forhold til min træning, da vi også havde ferie. Nu har jeg bare fokus på at spille fodbold, men jeg synes også, at det er rigtigt sjovt at snakke om fodbold. Jeg kan ikke få nok af det, så det var rigtigt fint og sjovt at prøve.

Mathias Hebo deltog tirsdag for første gang i holdtræning efter et flere år langt skadesforløb, der saboterede danskerens sidste tid Cracovia.

Den tilbagevendte midtbaneprofil forventer at være kampklar igen i løbet af et par måneder. Det kan du læse mere om her på Tipsbladet i de næste dage.