• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Brøndby jagter afløseren: Vi er altid i markedet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Niels Frederiksen forventer, at der kommer en løsning angående den ledige post som assistenttræner i Brøndby inden længe.

Af Victor Risager

Efter to og et halvt år sagde Brøndby IF ved årsskiftet farvel til Jesper Sørensen, der forlod rollen som assistenttræner for at overtage jobbet som U21-landstræner på fuld tid.

Siden er der ikke kommet en direkte afløser ind, og det efterlader cheftræner Niels Frederiksen med Martin Retov som den eneste assistenttræner.

Dog er der overvejelser vedrørende rollen, og cheftræneren selv forventer, at der snart er en løsning angående den post, der altså er blevet efterladt og står ledig efter Jesper Sørensens exit.

- Det kigger vi stadigvæk på. Vi har ikke endnu ansat en direkte afløser for Jesper, men det sonderer vi og kigger lidt på. Så finder vi en løsning på det. Det har vi arbejdet med i et stykke tid. Vi er ikke kommet helt i mål, men det gør vi formentlig inden så længe, siger Niels Frederiksen, der kommer til at savne Jesper Sørensen:

- Jesper er en dygtig træner og havde en stor andel i alt det, der er foregået herude, siden jeg startede og ikke mindst også i mesterskabet sidste år. Det er jo et tab, men Jesper fik en god mulighed som U21-landstræner. Jeg taler af erfaring: Det er et rigtig godt job og fedt job med spændende opgaver, så jeg kan godt forstå det.

- Sådan er det. Uanset om du er chef eller assistent, så hvis du gør det godt, vil der opstå muligheder henadvejen. Det skal også være en del af det her. Isoleret set er det også udmærket, at der kommer lidt udskiftning i staben, men der er ingen tvivl om, at jeg har sat ekstremt meget pris på samarbejdet med Jesper.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen påpeger, at Brøndby trods alt står stærkt til at håndtere opgaverne lige nu, efter at der i efteråret også blev skiftet ud på posten som analytiker, hvor Jimmy Brinksby blev afløst af Frederik Birk, som også har erfaring som assistenttræner. 

Der kan imidlertid godt komme en ny assistent ind.

- Vi kan i det hele taget godt lide at have en del tid til den enkelte spiller, for det handler også om at give feedback og så videre, så her er vi også i markedet.

- Det er ikke det samme, som at vi står og er i panik og skal have en afløser ind. Der er vi ikke. Vi har et team, der kan løse opgaverne, men vi er altid i markedet for at forbedre os. Den (rollen, red.) bliver ikke lukket ned, men det er ikke akut, siger “CV”.

Jesper Sørensen var også i løbet af efteråret U21-landstræner, men her dobbeltjobbede han og beholdt samtidig sin rolle i Brøndby. Du kan læse et interview med den nu tidligere BIF-assistent om det lige her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020