• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Brøndby-talent erkender: Jeg var sindssyg som ungdomsspiller

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Andreas Bruus har endelig fået et gennembrud i Brøndby IF, men vejen dertil har været lang. Som ungdomsspiller var han decideret "sindssyg", fortæller han i et stort interview med Tipsbladet.

Af Ole Hoffskov

Andreas Bruus var helt ude i kulden i Brøndby IF under Alexander Zorniger, og dengang var der ikke mange, der spåede ham en fremtid i vestegnsklubben.

De tog fejl.

21-årige Andreas Bruus er effektivt blevet omskolet fra angriber til wingback, og i sommer forlængede han sin kontrakt frem til sommeren 2023. I denne sæson har han været fast mand i Niels Frederiksens startopstilling.

Andreas Bruus har måttet arbejde hårdt for at slå igennem, og det har blandt andet krævet en ændring i mentaliteten. Han erkender selv, at han var vanskelig at omgås, da han var ungdomsspiller.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

- Hvis der blev snakket om mig, da jeg var ungdomsspiller, har det nok været ordet ”sindssyg”, der blev brugt. Jeg var typen, der kunne skyde skylden på alle mine holdkammerater. Gik noget imod mig, var det gult kort for brok, rødt kort for brok, mine holdkammerater kunne ikke holde mig ud – alt det der. Da jeg var otte-ni år, begyndte jeg at græde, når vi tabte, så jeg kunne slet ikke styre det, siger Andreas Bruus til Tipsbladet.

Andreas Bruus havde mange snakke med blandt andre sin far og Auri Skarbalius om den dårlige attitude, og stille og roligt begyndte han at ændre sig.

- Jeg begyndte at smile mere i hverdagen, selv når jeg ikke spillede. Det var ikke for at tage pis på det hele, men jeg prøvede at være positiv omkring situationen, selv om der ikke var så meget at være positiv omkring. Det blev der åbenbart lagt meget mærke til; at man er der for sine holdkammerater, kan unde dem noget succes, for så kommer det også den anden vej.

- Jeg tror, det er det, der har gjort, at jeg har kunnet finde ud af at tage skeen i den anden hånd og arbejde på i stedet for at grave mig ned, lyder det fra Brøndby-talentet.

Læs også:Superliga powerranking: Trykket stiger i Odense og København

Du kan læse hele interviewet med Andreas Bruus i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I Tipsbladet får du også et stort interview med FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen, et interview med den tidligere Newcastle-dansker Bjørn Kristensen - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen. 

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Zorniger tog ved lære i Brøndby: Måske er der noget, der holder dem tilbage

Læs også:Superliga-spørgsmål: Perfekt timing for Brøndby IF?

Læs også:Superliga-gysere forude: Brøndby kan vise mig, at jeg tager fejl

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Optakt: AGF - Brøndby IF

Superliga-runden slutter af med en stor kamp mellem AGF og Brøndby. Her ser vi frem mod opgøret.

Mere Superliga

Fokus