• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Claus Thomsen slår fast: Uudtømmelige pengetanke er en myte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Folkesundheden er vigtigst, men det er helt forkert at lukke øjnene for de økonomiske konsekvenser af coronakrisen. Sådan lyder det fra Divisionsforeningen.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

Aktuelt bliver der kun lukket 500 personer ind til kampene i Superligaen. Sådan har det været længe, og det bliver med al sandsynlighed sådan resten af 2020. 

Dermed er den tidligere Superliga-ordning, som gav klubberne lov til at lukke flere tusinde tilskuere ind, blevet droppet, og det rammer naturligvis klubberne benhårdt på økonomien. Derudover føler klubberne, at de bliver straffet unødigt hårdt, da ingen superspreder-begivenheder kan spores tilbage til en fodboldkamp.

Pengene fosser lige nu ud af de danske klubber, og ifølge Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, står klubberne til samlet at tabe mere end 850 millioner kroner.

Læs også:Zanka-interview: Der var ikke brug for én, der råbte, skreg og kritiserede

Flere Superliga-klubber er ejet af rigmænd med milliarder på bankbogen, men det er ikke en formildende omstændighed, fastslår Divisionsforeningen.

- Der er ikke uudtømmelige pengetanke. Det er en myte, siger Claus Thomsen i et interview med Tipsbladet og tilføjer:

- Der findes også et argument om, at man bare kører videre på et lavere niveau. Det, synes jeg, at man skal sige direkte til de mennesker, der enten har mistet eller mister deres arbejde i denne krise. Vi sætter ikke økonomi over folkesundheden. Men skadesvirkning nummer to af Covid-19 er, at folks livsgrundlag bliver taget væk, og det skal vi også tage alvorligt.

Læs også:Jess Thorup fordobler sin løn i FC København

Claus Thomsen håber derfor, at en faktabaseret dialog med sundhedsmyndighederne kan åbne op for flere tilskuere på de danske stadions.

Du kan læse hele interviewet med Divisionsforeningens direktør i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du desuden et stort interview med Mathias "Zanka" Jørgensen, et interview med DBU-direktør Peter Møller, et kig på løvernes nye cheftræner Jess Thorup, en fortælling om fodbolden i Roskilde - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:FCM: Det virker til, at FCK er hunden, der bjæffer for at få opmærksomhed

Læs også:Superliga-spørgsmål: Kan Jess Thorup triumfere mod FC Midtjylland?

Læs også:Peter Møller tror på EM i Danmark med tilskuere: Men frygter en lang næse