Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Zanka-interview: Der var ikke brug for én, der råbte, skreg og kritiserede

FC København-truppen havde brug for en træner, der kunne lægge en hånd om skuldrene på spillerne, mener Mathias "Zanka" Jørgensen.

Mathias "Zanka" Jørgensen blev hentet retur til FC København af Ståle Solbakken på sidstedagen af transfervinduet, men midtstopperen nåede ikke at spille en kamp under nordmandens ledelse i dette sit tredje ophold i klubben. 

Ståle Solbakken blev fyret lørdag den 10. oktober og erstattet af Hjalte Bo Nørregaard, som nu er blevet afløst af Jess Thorup på permanent basis.

Jess Thorups job bliver at genrejse FC København, og Mathias "Zanka" Jørgensen er sikker på, at det gøres bedst med gulerod frem for pisk.

- Det handler jo om at få skabt et trygt miljø. Et miljø, hvor der er plads til at hygge sig, samtidig med at der bliver stillet ekstreme krav. Men det var og er en spillertrup, der havde mere brug for en hånd om skulderen, end en der stod og råbte og skreg og kritiserede. Så det var dejligt for os at komme over at få en arbejdssejr i Aarhus, der igen også skulle have været større, men føltes god fordi den blev kæmpet over stregen, siger Mathias "Zanka" Jørgensen til Tipsbladet.

Læs også:Blev Priske anbefalet til Genk af Thorup? Det holder jeg for mig selv

Når du siger, at der ikke var brug for råb og skrig, mener du så, at der blev råbt for meget af Ståle?

- Det er svært at sige, for jeg var her jo ikke. Det eneste jeg kan sige, det er, at fodbolden ændrer sig. Det sagde jeg også til Hjalte efter kampen i Aarhus. Vi har spillet sammen, og nu var han min træner, og William er sportschef. Ja, min gamle lilleputtræner er blevet sportschef i Aston Villa [Johan Lange, der i sin tid også var manden bag kælenavnet "Zanka"]. Det er helt vildt underligt. Første gang vi to snakkede sammen herude, var jeg 17 år gammel, og nu sidder jeg her som 30-årig, siger Zanka og tilføjer:

- Nu sidder jeg her som 30-årig. Så tingene ændrer sig, og det gør spillerne også, så den måde, man interagerer med spillerne på, skal man også modificere en smule. Ståle har haft sin måde at gøre det på, og det har vi været en masse, der har nydt rigtig godt af og virkelig er trivedes stærkt under, men nu har vi måske en anden trupsammensætning, der ikke trives lige så godt under det, når tingene ikke er gået så godt.

- Det er svært at sidde og gisne om, for jeg har ikke været her, og jeg har ikke set det, men det er noget, jeg synes, jeg kan mærke. Om det så kommer af, at der er blevet råbt for meget, eller de bare er sådan, det ved jeg ikke. Det er mere moderne fodboldspillere. Jeg er jo selv blevet gammel nok til rent faktisk at kunne huske, hvordan det var i gamle dage, og det er anderledes nu, så det skal man tage med i ligningen omkring det hele.

Læs også:Peter Møller tror på EM i Danmark med tilskuere: Men frygter en lang næse

Du kan læse hele det store interview med Mathias "Zanka" Jørgensen i Tipsbladet, som er på gaden i morgen, fredag. I avisen får du desuden et interview med Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen, et interview med DBU-direktør Peter Møller, et kig på løvernes nye cheftræner Jess Thorup, en fortælling om fodbolden i FC Roskilde - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - FC København

Læs også:Restriktioner kan medføre kaos i Vendsyssel FF

Læs også:Avarta-træner efter pokalexit: En spændende og hård oplevelse