• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen & Kenneth Jensen

Dalsgaard tæt på afskrive drøm: Jeg er klar men...

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske forsvarsspiller har spillet 26 gange for Danmark. Formentlig bliver det ikke til flere.

Af Mikkel Fuhr Nielsen & Kenneth Jensen

Tipsbladet i Portugal

Det er mere end to år siden, at den danske forsvarsspiller Henrik Dalsgaard fra FC Midtjylland spillede sin seneste landskamp, og spørger man den rutinerede forsvarsspiller, er den kamp ikke kun den seneste landskamp, men også den sidste i karrieren.

Den 33-årige forsvarsspiller, der kom fra seriefodbolden til AaB, hvor han brød igennem og sikrede sig et flot udlandsophold, gør sig ikke længere de store forhåbninger om at komme i rødt og hvidt.

Midtjylland-spilleren har repræsenteret Danmark 26 gange, han var med ved VM i 2018, hvor han spillede alle fire danske kampe, men drømmen er så småt afskrevet.

- Jeg er klar, hvis jeg bliver kaldt ind, men jeg tror, at Hjulmand ser andre veje. Det er ikke noget, jeg går og regner med, skal vi ikke sige det sådan, siger Henrik Dalsgaard til pressen - heriblandt Tipsbladet - efter FCM's sejr på 1-0 over Ulsan Huyndai i en testkamp.

Han forklarer:

- Han har haft så mange muligheder for at udtage mig, hvis han så min vej - han vil hellere have nogle andre med, sådan er det jo.

FCM-spilleren har haft en flot karriere, når man tænker på, at han kom fra baghjul i forhold til mange af de andre spillere, der var på ungdomslandshold og viste et stort potentiale i en tidlig alder.

Dalsgaard lyste for alvor op i starten af 10'erne og kom i 2011 med i den danske trup til U21-EM i Danmark. Siden byggede han på og spillede altså blandt andet Brentford i Premier League, inden han vendte hjem til Danmark.

- Jeg var jo næsten ubesejret i 26 landskamp (har tabt en enkelt, red.). Det er ikke helt dumt. Transformere er måske lidt voldsomt at sige, men jeg var med i den gruppe, der fik vendt det til at være lidt mere positivt, efter det (landsholdet) havde været lidt udskældt i nogle år.

- Vi fik lavet om på nogle ting og vandt fodboldkampe og var svære at slå. Så har de bygget videre på det, dog med et lidt træls VM her (senest), men bortset fra det har vi gjort det fantastisk, når man tænker på, hvor lille en nation vi er.

- Jeg er enormt stolt, og jeg har fået mange flere landskampe, end jeg havde turdet drømme om. Men når man er der, vil man gerne have flere, lyder det fra den store og rutinerede forsvarsspiller.

I første omgang handler det for ham om at finde formen og blive helt fit igen efter et efterår plaget af skader. Og så skal han hjælpe klubben fra Ikast og Herning op i tabellen, da man er overvintret på en skuffende syvendeplads.

FCM spiller allerede torsdag den 16. februar, hvor der venter et opgør mod Sporting CP i Europa League.