• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Daniel Wass erkender: Det betyder rigtig meget

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den erfarne Brøndby-profil storspiller på den centrale midtbane og erkender, at det er rart med noget kontinuitet.

Af Victor Risager

Brøndby IF er flyvende i øjeblikket, og det er en række af vestegnklubbens profiler også, ikke mindst Daniel Wass.

Den tidligere landsholdsspiller var lidt af en schweizerkniv i sidste sæson, hvor han både blev brugt som højre back og midtbanespiller, men i år har 34-årige Daniel Wass mest af alt spillet på den centrale midtbane.

Udefra set har det virket som en god beslutning. I hvert fald er Wass blevet belønnet med en plads på rundens hold her hos Tipsbladet i tre af de seneste fem runder.

Selv erkender hovedpersonen også, at det er meget rart med en fast plads.

- Det betyder rigtig meget. Jeg er selvfølgelig blevet kastet meget rundt, men det er dejligt at få nogle kampe og træne på samme plads. Det betyder noget, siger Daniel Wass til Tipsbladet og den skrevne presse efter torsdagens træning.  

Er du færdig som højre back så?

- Det må du spørge ham om, svarer Wass med et nik mod cheftræner Jesper Sørensen.

- Jeg ser ingen grund til at flytte ham, men...
Som sagt, så gjort. Og på Jesper Sørensen lyder det ikke som om, at Daniel Wass skal rykkes rundt i den nærmeste fremtid.  

- Jeg ved godt, at folk - og det gælder mange, måske endda mig selv - tager for givet, at man kan flytte Daniel derhen, hvor man har brug for ham, og at han så vil klikke fra første sekund af på grund af sin erfaring og ballast efter en flot karriere, siger Brøndby-træneren og fortsætter:

- Alle spillere har brug for kontinuitet på en position og at spille sammen med de samme regelmæssigt. Lige nu har han været rigtig stærk og er blevet bedre på den position. Så jeg ser ingen grund til at flytte ham rundt.

- Men det positive ved Daniel er, at han kań spille på et højt niveau på flere positioner, og det kan jo hjælpe holdet, når der er brug for. Lige nu hjælper han holdet godt ved at spille på midtbanen. Så må vi se, om ikke det fortsætter lidt tid endnu

Var det en fejl at flytte så meget rundt på ham?

- Nej, det ved jeg ikke… Jeg synes, at da vi startede ud med Daniel som højre back, var han virkelig stærk og med til at give holdet samlingskraft. Så spillede han en periode på midtbanen, og det så også fornuftigt ud.

- Så stod vi i en opstart, hvor Kevin havde karantæne og Sebastian kom sent hjem, og så var det naturligt, at han skulle spille der. Det var ikke nogen fejl, men nogle gange er det sådan, at holdet skal passes ind, så man kan få kvaliteterne til at gå op.

Daniel Wass kommer efter alt at dømme i aktion igen på den centrale midtbane, når Brøndby IF tager imod FC København søndag eftermiddag i et opgør mellem Superligaens to aktuelle tophold.