Video : Tipsbladet
Superliga

- Det hjælper ikke at pege fingre ad Neestrup!

Thomas Gravesen mener ikke, at Jacob Neestrup er problemet i FC København. Det er spillertruppen, der skal under lup, lyder vurderingen.

- Pilen peger hen på, at truppen simpelthen ikke er stærk nok! 

Så kort og kontant lyder det fra Thomas Gravesen til Tipsbladet. 

Mohamed Elyounoussi, Viktor Claesson, Magnus Mattsson, Rasmus Falk, Elias Achouri, Kamil Grabara, og vi kunne blive ved. Listen er lang over profilerede spillere og store navne, som cheftræner Jacob Neestrup råder over i FC København-truppen. 

Spillere med stor landsholdserfaring og Premier League-erfaring på cv'et har bare ikke vist sig nok for de forsvarende danske mestre, der risikerer at misse top-3 og europæisk fodbold, hvis man ikke henter som minimum ét point hjemme mod FC Nordsjælland i sidste spillerunde. 

Det er spillertruppen, der skal under lup

Thomas Gravesen

Et sådant scenarie ville da også være historisk dårligt for FCK. Faktisk skal man helt tilbage til sæsonen 1999-2000 for at finde seneste gang, hvor klubben ikke kvalificerede sig til europæisk fodbold.

Dengang blev det til en ottendeplads, og selvom det ikke går så galt i denne sæson, mener Thomas Gravesen, at spillertruppen burde gå hjem og kigge sig selv i spejlet. De har nemlig ikke tilnærmelsesvist levet op til deres niveau, og det er ikke kun Jacob Neestrups ansvar, lyder vurderingen. 

- Det hjælper ikke at FC København peger fingre ad "PC" (Peter Christiansen, red) eller Jacob Neestrup. Det er spillertruppen, der skal under lup. De spillere, man troede var gode nok, har ikke kunne leve op til forventningspresset. 

Hvad er det for nogle spillere, mener du?

- Dennis Vavro har ikke kunne leve op til det høje niveau, han har haft før i tiden. Scott McKenna har slet ikke kunne leve op til det niveau, som en Premier League-spiller burde have. Man har haft skader. Nicolai Boilesen og Davit Khocholava. Deres forsvar har været ukarakteristisk. De har været sårbare, når de har været under pres.

- Andreas Cornelius har skuffet enormt fælt. Han har været en mangel, fordi man har hele tiden drømt om, at nu henter man en landsholdsspiller og en topscorer hjem fra Tyrkiet, og så er han bare skadet uafbrudt, og man kan ikke regne med ham. Orri Oskarsson har vist glimt af, hvad han kan, men har heller ikke været én, man har kunne regne med.

Andreas Cornelius står kun noteret for to mål på 25 kampe i denne sæson for FCK. Foto: Alamy 

Spræng banken på en ny angriber!
Netop Orri Oskarsson er da ellers delt topscorer i FCK med ni mål i denne sæson i Superligaen, og taget hans unge alder på blot 19 år i betragtning, er der mange, der ser gode fremtidsperspektiver i det islandske stortalent. 

Men FC København har brug for en angriber, der skal kunne afgøre kampene, når kampene er tætte, og det har hverken Orri Oskarsson eller Andreas Cornelius formået at gøre ifølge Thomas Gravesen. 

Derfor opfordrer han sportsdirektør Peter Christiansen til at gå ud og sprænge banken på en ny angriber. 

-  De har brug for en 9’er. Det er altid rart for en spillertrup, når klubben går ud og henter nogle nye spillere. Det kræver nyt blod og nye investeringer, og det kræver, at PC får lov at hente spillere, og at han er dygtig til at hente spillere. Det er et pres, der er på ham, og det ved han også godt. Hvis FCK mener alvor af de ting, de har meldt ud, skal de gå ud og investere en gang mere, siger Graver og tilføjer. 

-  Hvis man er villig til at hente Andreas Cornelius hjem for mange millioner kroner, så kan jeg garantere dig for, at der er mange 9'ere derude i samme prisklasse, der ville passe ind i FC København. Mange vil se FCK som et springbræt til Premier League eller La Liga. Det er et issue for dem, at de mangler en, der kan score. 

- For mig er "PC's" vigtigste opgaver at få stabiliseret forsvaret og få hentet én, der kan afgøre kampene for FC København. En topscorer. Man skal finde en topscorer.

Hvad med German Onughka i Vejle? Kunne han ikke være løsningen?

- Det tror jeg ikke. Han har vist sit niveau i én sæson, hvor han har præsteret på et højt niveau, men jeg tror ikke, at man på den måde bare siger, at det er ham, vi skal få ind. FCK har jo haft kæmpe angribere, og de har altid haft en talisman. Onughka har spillet en fantastisk sæson, men jeg tror ikke, at han er løsningen for FCK. 

Ekspert på Viaplay Kenneth Emil Petersen deler dog ikke samme holdning som Thomas Gravesen. Han mener tværtimod, at det ville være en god ide at hente German Onughka til FC København. Det kan du læse mere om HER. 

Kenneth Emil Petersen og Thomas Gravesen er ikke enige, om hvorvidt FCK burde hente German Onugkha. Foto: Alamy

Ingen trøst at hente
Selvom det selvfølgelig vil være en stor skuffelse for FC København at glippe det danske mesterskab og en endnu større skuffelse, hvis man skulle ende uden for top-3 og misse muligheden for europæisk fodbold til næste sæson, så kan Jacob Neestrup og co. stadig være stolte af nogle flotte resultater i den store vide verden.

Det bliver nok bare hverken i dag, i morgen eller i næste uge, at man står med armene over hovedet og jubler over den bedrift, spår Thomas Gravesen. 

-  Lige nu er der ikke nogen trøst at hente. Det er en målsætning for FCK at blive danske mestre, men når de får det lidt på afstand, kan de godt være stolte. Lige nu er der selvfølgelig ingen kære mor, men når de får det lidt på afstand og tænker på, at det var jo Bayern München, Manchester United og Galatasaray, kan de godt være stolte. 

- Jeg synes, at de har været en fantastisk repræsentant for dansk fodbold, men det giver også en presbold til Brøndby eller FC Midtjylland. En dansk mester skal gå ud og vise Dannebrog ude i det store Europa. Men dansk mester, det skal FCK være. Det er deres målsætning, og det er dét, de arbejder hen imod. 

Netop Brøndby og FC Midtjylland har da også - sammen med FC Nordsjælland - været med til at gøre livet svært for Jacob Neestrup og co. 

Og det kan FC Københavns konkurrenter især takke deres respektive trænere for. 

- Ja, vi snakker meget FC København, men Brøndby, FC Midtjylland og FC Nordsjælland har gjort, at FCK ikke bare kan vinde den danske Superliga ved at kigge på den. Vi har fire fantastiske fodboldklubber i top-4, siger Thomas Gravesen og tilføjer.

- En af hovedårsagerne til at vi har så fantastisk en Superliga, er de fire trænere. De fire trænere har for mig gjort forskellen på det, vi har set før i tiden, og det vi kommer til at se de næste par år. Så længe at vi kan få lov at beholde dem, vil dansk fodbold udvikle sig helt enormt, fordi det er dygtige trænere, det er der ingen tvivl om. 

Det er dog ikke sikkert, at den danske Superliga kan holde på alle fire trænere i så mange år endnu. I hvert fald har der allerede været rygter, der kæder Johannes Hoff Thorup sammen med Norwich. Det kan du læse mere om HER