Video : Tipsbladet
Superliga

Efter hårdt exit for Cho: Det vægtede vi højere

I FCM overvejede man at få Cho Gue-sung til deres træningslejr efter Sydkorea røg ud af Asian Cup.

FC Midtjylland har igennem deres opstart til forårssæsonen været både i Skotland på overlevelsestur og i Portugal på træningslejr. Men ingen af delene var den sydkoreanske angriber Cho Gue-sung dog med på.

Det skyldtes, at han var med sit land til Asian Cup, hvor det blev til et exit i semifinalen. Det var så skuffende for Cho selv, at han efterfølgende var ude og kritisere sig selv ganske hårdt.

Derfor kom han heller ikke ned til FCM-holdet på træningslejren, forklarer FCM-cheftræner Thomas Thomasberg til Tipsbladet, hvor han kommer ind på, at forwarden havde håbet på mere.

- Jeg snakkede med ham lige efter den sidste kamp, og det var også det, som han gav udtryk for. Jeg tror, at han havde brug for et par fridage, fordi vi var ved at kigge på, om vi skulle tage ham til Portugal for at spille den sidste kamp. Det kunne han godt have nået, siger han og fortsætter:

- Men der vægtede det højere, at han lige fik et afbræk fra fodbold og fra en gruppe, som han havde været en del af i så mange dage i træk. Og jeg synes, at han er kommet tilbage som den Cho, vi kender med godt humør og giver bare noget, som vi har savnet, lyder det fra Thomasberg.

Cho var samlet med det sydkoreanske landshold fra slutningen af december til midten af januar, og det står klart for FCM-træneren, hvad det har givet for deres topscorer at have lidt fri.

- Cho har du jo set herude i dag, han ser godt ud, så jeg tror, at det var godt for ham lige at få fire-fem dage, hvor han kunne koble fra det hele, fastslår Thomasberg.

I denne sæson er det blevet til otte Superliga-mål for Cho Gue-sung.