• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Ekspert revser FCK's jobopslag: Klart usympatisk

Foto: Jan Christensen / Getty Images

FC København er kommet i modvind, efter klubben ikke vil betale for arbejdskraft.

Af Jacob Quvang

FC København er en magtfaktor i skandinavisk fodbold målt på økonomi, men det er ikke til at se, da klubben for nylig lagde et jobopslag op vedrørende en stilling som massør hos klubbens U19-hold. Der var bare den lille detalje, at jobbet var ulønnet, selv om det krævede tre timers arbejde hver uge. 

Det er et kneb, som kaldes usympatisk. Ordet kommer fra kommunikationsekspert Henrik Byager, som Ekstra Bladet har talt med.

- Det er en af grundstenene hos vores virksomheder, at man selvfølgelig ikke udnytter unge menneskers sult og ambitioner, når man selv tjener kassen. Det er klart usympatisk, lyder det fra Byager, der også kalder det forargeligt, hvis en virksomhed udnytter andres fascination af det miljø, de i så fald vil komme ind i.

Tidligere har Jes Mortensen, kommunikationschef hos FCK, forsvaret jobopslaget over for netop Ekstra Bladet. 

- Vi overholder, som vi naturligvis skal, den lovgivning og regler, der er på området. Vi er helt åbne omkring jobbet og tilbyder værdifuld praktisk erfaring og faglig udvikling på et meget højt niveau for to-tre timers arbejde om ugen, mens man er under uddannelse, sagde han i den forbindelse. 

Lignende sager har også været oppe at vende omkring FC Midtjylland og AaB, så det er bestemt ikke et nyt fænomen i dansk fodbold.