• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Endnu en rokade: Træner er færdig i Anderlecht

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hollænder ryger ud i Anderlecht, hvor man bevæger sig i en helt ny retning.

Af Kenneth Jensen

Den belgiske storklub Anderlecht skal tilbage på vindersporet efter en skuffende 11. plads i den bedste belgiske række.

Og det er ikke sådan, at den danske direktør Jesper Fredberg ligger på den lade side i disse dage.

Der arbejdes både på at forstærke truppen og staben, og i det arbejde er det også vigtigt at kunne justere i det, man har.

Klubben er i gang med at prøve at komme af med nogle af de mere løntunge spillere for at bringe yngre og mere salgsbare emner ind i truppen, så man dels spiller med om det sjove i Belgien, dels sikrer forretningen fremadrettet via salg.

De senere år har ejerskabet omkring klubben måttet skyde mange penge ind, fordi der blev brugt alt for mange penge på lønninger, og fordi man ikke havde formået at drive en ansvarlig forretning.

Og i det arbejde har Jesper Fredberg blandt andet kørt et nyt trænerteam ind med danske Brian Riemer i spidsen. Og nu siger man så farvel til Robin Veldman, 37 år. Han stopper i klubben, efter han i 2021 blev hentet til Anderlecht fra AFC Ajax.

- Klubben har bevæget sig i en ny retning siden januar. Sådan en proces kræver nogle gange svære valg. Efter samtaler med Robin i slutningen af sidste år har vi besluttet os for ikke at fortsætte samarbejdet. Det ændrer ikke på det faktum, at vi altid har sat stor pris på Robins dedikation. Så vi ønsker ham alt det bedste fremadrettet, siger Jesper Fredberg til klubbens hjemmeside.

Tidligere har klubben føjet både Dries Bloemen og Ian Burchnall til staben omkring Brian Riemer. Og man kommer også med en ny målmandstræner snart.

Veldman var i sidste sæson midlertidig træner for Anderlecht fra oktober og frem til december, inden Brian Riemer satte sig i trænersædet. Siden var han assistent for danskeren, men må nu helt forlade klubben.

Anderlecht er desuden ved at forstærke truppen med en dansk angriber - det kan du læse mere om her.