• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes & Kenneth Jensen

Falk: Jeg krummede tæer over det tv-interview

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-profilen Rasmus Falk talte dagen derpå efter fyringen af Jess Thorup.

Af Lasse Claes & Kenneth Jensen

Selv om han blev dansk mester med FC København og spillede holdet i gruppespillet i Champions League, var snoren ikke længere, end at seks nederlag i Superligaens første 10 kampe kostede Jess Thorup jobbet som træner for klubben.

I stedet er det Jacob Neestrup, der overtager styringen med holdet og skal forsøge at få FCK tilbage i toppen af Superligaen.

Onsdag var så første gang, at spillerne udtalte sig efter cheffyringen af træneren, og fra Rasmus Falks var der ærgrelse over, at det ikke er Jess Thorup, der er i spidsen for holdet længere.

- Jeg er ked af det og ramt af det. Jeg blev ringet op af Zeca, der havde set og læst det, så det var en hård nyhed, for det er en mand, jeg holder meget af. Det gjorde ondt, siger han til Tipsbladet og den fremmødte presse til dagens FCK-træning.

Er du overrasket?

- Der har været et ekstremt pres på Jess, et urimeligt hårdt pres i mine øjne. Jeg havde desværre fornøjelsen af at se kampen Midtjylland-FCK hjemme (hvor FCK søndag tabte 1-2, red.), hvor vi spiller en fantastisk flot kamp. Seks ud af 10 gange vil man nok vinde den kamp, og så spiller man uafgjort nogle gange og taber nogle få.

- Jeg så også, at han var i studiet bagefter, og der sad jeg og krummede tæer over den måde, der blev spurgt ind på. Jess gjorde det fantastisk (i interviewet).

- Jeg så også, at David Nielsen lavede et interview, hvor han sagde det der med, at man starter med snebolden, og derfra tager det fart, og det bliver lidt for meget reality i forhold til, hvordan man dækker det. Der mangler lidt nuancer. Så jeg ved ikke, om jeg var overrasket, men det gjorde selvfølgelig stort indtryk på mig, fordi Jess er en fantastisk mand.

Hvad tænker du om, at I finder ud af gennem medierne, at Jess Thorup er blevet fyret? 

- Der er jo noget i det i forhold til, at man er et børsnoteret selskab, så det er nok meget normalt. Det har jeg ikke tænkt så mange tanker om.

Havde truppen mistet tilliden til Thorup?

- Nej. Jeg vil sige det sådan, at der altid vil være nogen i en trup, der mener, de skal spille mere, eller vi skal gøre nogle andre ting, men nej. Jeg kan kun tale for mig selv. Jeg bakkede Jess 100 procent op, og det ved han også godt.

Var det så rigtigt at fyre ham?

- Det skal jeg ikke gøre mig til herre over, jeg forholder mig til den situation, der er der nu. Jeg tror sagtens, vi kunne have vendt det med Jess, men Neestrup er også en fantastisk løsning for os og en træner, jeg har arbejdet med tidligere, og som kender FC København ud og ind.

- Han er en af de dygtigste trænere, jeg har arbejdet sammen med i min karriere, han er virkelig, virkelig kompetent.

- Jeg er glad for, at det er Neestrup, der bliver valgt. Han er ikke lige så kendt eller har været lige så længe i det (gamet), men der ikke mange, der er lige så dygtige som ham. Når det skulle ende, som det gjorde, er jeg glad for, at det er Neestrup, der står her i dag. Men jeg føler med Jess, siger Falk.

Rasmus Falk og FC København har fået 12 point i sæsonens første 10 kampe, og næste opgave for Løverne er den 2. oktober, hvor der venter en hjemmekamp mod AGF. FCK er blot nummer ni i Superligaen.

I videoen øverst kan du se det omtalte interview.