• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Fans i protest mod FCM-bosser: Det gør ekstra ondt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Claus Steinlein svarer nu de fans, der valgte at markere deres utilfredshed med, hvordan FC Midtjylland-ledelsen har ageret.

Af Kenneth Jensen

De har vundet tre mesterskaber og to pokaltitler de seneste otte år. Samtidig har man tre gange været i gruppespil i Europa League og Champions League, og alle tre gange har man også spillet europæisk efter vinterpausen.

Så forventningerne er store i klubben fra Ikast og Herning, der har hævet ambitionerne de senere år.

Derfor er det også en voldsom stor skuffelse, at man i den resterende del af foråret spiller om at blive nummer syv.

FC Midtjyllands fans viste søndag deres utilfredshed med ledelsen i klubben, efter en sæson hvor spillet har været for dårligt, pointene for få, og hvor der er fyret to trænere. Samtidig kan man pege på nye spillere, der ikke har leveret, og på indkøb, som man ikke har fået foretaget sig.

Claus Steinlein, administrerende direktør, accepterer kritikken fra de fans, der stod med et banner søndag i opgøret mod Silkeborg, der endte 3-3. "Banneret lød: Slut med benægtelse, tom snak og kække svar. Det er på tide, I selv tager ansvar."

Til TV3 Sport siger Claus Steinlein:

- Det gør altid ekstra ondt, når det er fra egne fans. Vi gør alt, vi overhovedet kan. Det er de samme folk, der har bragt Midtjylland hertil, og jeg er sikker på, at med den arbejdsindsats, der bliver lagt af mig og de andre, så skal fremtiden nok blive lys igen. Men i dag er det en sort dag. De fans, der elsker FC Midtjylland, de er hårdt ramte. Det har jeg forståelse for, siger Claus Steinlein til TV3 Sport og erkender, at man har fejlet:

- Der er ingen af os, der har gjort det godt nok. Heller ikke mig. Men heldigvis har mig og den sportslige ledelse meget kredit, fordi vi gennem lang tid har bygget på og udviklet FC Midtjylland. Selvfølgelig har vi lavet fejl, det har vi alle. Jeg evaluerer hver eneste dag - det gør Svend og den sportslige sektor også. Og spillerne. Og det er den DNA, der er i Midtjylland, som også er nødvendig i den her periode, hvor vi ender som nummer otte i grundspillet.

FC Midtjylland har dog fortsat muligheden for at komme i Europa i den kommende sæson. Det kræver, at man vinder kvalifikationsspillet, hvor man efter alt at dømme skal kæmpe med Silkeborg IF og OB om syvendepladsen i Superligaen.

Se det otte minutter lange interview med Claus Steinlein i videoen øverst til denne artikel.