• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Farvel, Galca: Her er fem bud på en ny VB-træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vejle Boldklub skal have ny cheftræner - her er fem bud på den næste chef i Nørreskoven.

Af Ole Hoffskov

Vejle Boldklub skal have ny cheftræner. Superliga-klubben har tirsdag oplyst, at Constantin Galca forlader sin post, når sæsonens sidste kamp mod Lyngby Boldklub er spillet på mandag.

Den 49-årige rumæner overtog styringen i Vejle i marts 2019, men han kunne ikke forhindre jyderne i at rykke ud af Superligaen. Galca førte imidlertid Vejle tilbage i den bedste række med det samme, og i denne sæson har han sikret VB overlevelse i Superligaen.

Nu skal der en ny mand på posten, og så kan gætterierne i ellers gå i gang.

Her er fem bud på en ny cheftræner i Vejle Boldklub.

Jakob Michelsen, 40 år

Hvis Vejle Boldklub sigter efter et rutineret trænernavn, der kender Superligaen som sin egen baglomme, er Jakob Michelsen et oplagt valg. Den tidligere OB-træner viste i SønderjyskE, at han kan udføre mirakler, og vælger Vejle en dansk træner efter en årrække med udlændinge på trænerbænken, bør Jakob Michelsen blive kaldt til samtale.

Jens Gustafsson, 42 år

Jens Gustafsson blev både sat i forbindelse med AaB og OB, da de to klubber var på jagt efter en cheftræner, men ingen af stederne endte han med at få jobbet. Måske er han også på blokken i Vejle - landsmanden Johan Sandal, der er nyudnævnt teknisk chef i VB, må kende ham. Jens Gustafsson har tidligere stået i spidsen for AIK og IFK Norrköping, men hans hidtil største triumf som træner var, da han i 2015 gjorde Sveriges U21-landshold til europamestre.

Joaquin Gómez, 34 år

Hvem i alverden er Joaquin Gomez, tænker du sikkert, mens du læser disse linjer. Den 34-årige spanier er ikke et voldsomt kendt trænernavn, men han har blandt andet været assisterende træner i Stoke City. I øjeblikket er han cheftræner i finske HIFK Helsinki, og det er i virkeligheden det, der gør, at man kan bringe hans navn i spil i Vejle. HIFK Helsinki og Vejle har haft et tæt samarbejde, og måske ser vejlenserne så spændende perspektiver i Joaquin Gomez, at de giver ham chancen i Nørreskoven.

Marcus Lantz, 45 år

Mange husker Marcus Lantz som en terrier på Brøndbys centrale midtbane for 15 år siden. Svenskeren er efter sin aktive karriere gået trænervejen, og i sidste sæson leverede han et storslået resultat i Allsvenskan, da han førte oprykkerne fra Mjällby til en imponerende femteplads. Klubben valgte alligevel at skille sig af med Marcus Lantz med den begrundelse, at hans måde at arbejde på ikke var optimal. Måske er han optimal for Vejle Boldklub.

En udenlandsk træner vi aldrig har hørt om

Lad os være ærlige - chancen for, at det er den vej, Vejle Boldklub ender med at gå i trænerjagten, er meget stor. Det bliver med al sandsynlighed via Andrei Zolotkos store netværk, at Vejle finder klubbens nye cheftræner, og der er traditionelt ikke ret mange navne på den liste, der får klokkerne til at ringe hos den gennemsnitlige danske fodboldfan. Adolfo Sormani og Constantin Galca havde få gættet på forhånd - mon ikke, det bliver noget lignende denne gang. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020