- FC Københavns fans kommer til at elske ham
Foto: Getty Images
Superliga

- FC Københavns fans kommer til at elske ham

Den nye FC København-stjerne Mohamed Elyounoussi spillede i sidste sæson under Ruben Sellés, der spår nordmanden stor succes i Superligaen.

De var igennem en vanskelig sæson sammen, men Ruben Sellés har kun positive ting at sige om Mohamed Elyounoussi. 

Sellés og Elyounoussi er begge fortid i Southampton efter sidste sæson, hvor den sydengelske klub endte sidst i Premier League, men den spanske træner, der har en fortid som assistenttræner i FC København, var begejstret for den 28-årige nordmand, der i sidste uge skiftede til de danske mestre. 

- ‘Moi’ er en fantastisk knægt. Han har en vidunderlig familie, og han gør alt for sin familie. Han er en spiller, der altid giver dig 100 procent. Han har et stort hjerte. Det har været en fornøjelse at arbejde med ham, siger Ruben Sellés til Tipsbladet.

Den 40-årige spanier, der nu er cheftræner for Reading i den tredjebedste engelske række, er ikke i tvivl om, at Mohamed Elyounoussi kan blive en rigtig stor stjerne i FC København.

-  ‘Moi’ har alle kvaliteterne, og han tager til Skandinavien, hvor han kender kulturen, byen og klubben. Hans spillemæssige kvaliteter er gode nok (til at blive en stor stjerne, red.), lyder det fra Sellés, der var assistent under Jess Thorup i 2021/22-sæsonen. 

Ifølge Ruben Sellés kan Jacob Neestrup se frem til at råde over en spiller, der tager et stort ansvar og altid leverer en stor arbejdsindsats. 

- ‘Moi’ vil altid være en spiller, der arbejder for holdet. Han er en meget dynamisk spiller, der kan spille på kanten og som offensiv midtbanespiller. Hans defensive kvaliteter er en fordel for en spiller på hans position. Han er altid klar til at lægge pres på modstanderen og til at gå ind i en duel, lyder det fra Sellés. 

- Han er meget hurtig i omstillinger og han har kvalitet i sin boldomgang. Han er god til at finde rum mellem kæderne og god til at bryde igennem og score mål.

Ifølge den tidligere Southampton-cheftræner er Mohamed Elyounoussi 'uden tvivl' bedst på kanten, hvor nordmanden også optræder for det norske landshold. 

Ruben Sellés var cheftræner for Southampton i 18 kampe i sidste sæson. Sidste kamp var 4-4-opgøret mod Liverpool (Foto: Michael Steele/Getty Images)

Et godt match
Ét mål i 38 kampe blev det til for Mohammed Elyounoussi i sidste sæson, men ifølge Ruben Sellés er det ikke et udtryk for, at nordmanden var uskarp foran mål. 

- Nej, jeg tror, at det handlede om holdets dynamik. Han blev ikke bragt i situationer, hvor han kunne score mål. Længere er den ikke. Hvis du ser på hans karriere, så ser du en spiller, der godt kan score mål, siger Ruben Sellés.

- Sådan er det nogle gange med statistikker. For os, der arbejder med fodbold, er man nødt til at kunne se mere end statistikker. Nogle gange var det ham, der skabte et mål ved at åbne banen op eller ved at assistere. 

Mohamed Elyounoussi talte med Ståle Solbakken om FC København i juni, og den norske offensivspiller har også talt med Ruben Sellés om de danske mestre. 

- I de tidlige stadier talte vi lidt om det, og jeg har selvfølgelig intet andet end positive ting at sige om FCK. Jeg rådgav ham ikke, jeg gav ham bare min mening, fordi jeg selvfølgelig har været der, hvilket han vidste, siger Sellés, der ikke er overrasket over Elyounoussis beslutning om at fortsætte karrieren i dansk fodbold: 

- Nej, jeg synes, at FCK er en glimrende klub, og han har sine grunde til at tage dertil. Jeg tror, at han bliver glad i København. FCK’s fans kommer til at elske ham, for han kommer til at blive meget vigtig for deres hold.

- Jeg tror, at det er et godt match, og det handler altid om at være et sted, hvor man føler sig glad og komfortabel. Så jeg synes, at han har taget en rigtig god beslutning.

Tipsbladet har også talt med Ståle Solbakken om Mohammed Elyounoussis skifte til FC København. Det interview kan du læse HER