• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Nordsjælland sender forsvarsspiller til svensk fodbold

Foto: Varberg BoIS

FC Nordsjælland siger permanent farvel til ghaneseren Gideon Mensah, der skifter til Varberg BoIS på en permanent transfer fra 1. januar.

Af Kenneth Jensen

Han er udlejet til Varberg BoIS i Sverige, men han behøver ikke pakke taskerne, når lejeaftalen løber ud.

FC Nordsjælland meddeler på sin hjemmeside, at den 20-årige ghaneser Gideon Mensah forlader klubben permanent fra 1. januar.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - OB

Varberg BoIS og den danske klub er altså blevet enige om en permanent transfer af den 20-årige midtstopper, der aldrig fik et gennembrud i dansk fodbold.

I Sverige er det gået noget bedre for talentet, og han har siden sommer spillet syv kampe i Allsvenskan for Varberg BoIS.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

- Vi synes, det er en god mulighed for Gideon at komme til en konkurrencedygtig liga og en god klub, der allerede har et årelangt samarbejde med FCN og Right to Dream. Hans låneaftale med Varberg handlede om at få spilletid og få bevist sit niveau, og det har han allerede opnået på få måneder, hvilket understreger den stærke karakter, han er i besiddelse af. 

- I Gideon får Varberg en stærkt spiller og et fantastisk menneske med stærke værdier, der har bidraget flot til både akademiet i Ghana og i FCN i løbet af tiden på U19 holdet her. Vi ønsker Gideon alt det bedste i Sverige og med karrieren fremover, siger akademichef i FCN Gareth Henderby.

Også Gideon Mensah er kommet til FC Nordsjælland fra Tom Vernons Right to Dream-akademi i Ghana. Han har spillet ungdomslandskampe for Ghana, men nåede aldrig en førsteholdskamp for FC Nordsjælland.

Læs også:William Kvist afviser permanent sportschefsrolle i FC København

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Læs også:Optakt: FC København - AaB

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020