Video : Tipsbladet
Superliga

FCK kom sidst: Sådan overtalte 'PC' og Neestrup os

FC København var den sidste af mange bejlere, der satte sig ved forhandlingsbordet foran Nathan Trott og Neil Crosby, men Peter Christiansen og Jacob Neestrup var meget overbevisende.

Nathan Trott er tilbage i Superligaen.

Lørdag kunne FC København annoncere, at man havde købt årets målmand i Superligaen.

Englænderen kommer til den danske hovedstadsklub efter et utroligt flot år i Vejle Boldklub, hvor han altså både skabte sig en plads på sæsonens hold, samtidig med at han med kun 36 indkasserede mål - færrest af alle klubber i bund seks - sikrede sin daværende klub den livsvigtige plads over nedrykningsstregen.

Præstationerne i de seneste to år for Vejle Boldklub har fået interessen for Nathan Trott til at eksplodere, og i sidste ende havnede han i FC København, selv om løverne faktisk var den sidste af de mange klubber til at sætte sig ved forhandlingsbordet.

Men da først sportsdirektør Peter Christiansen og cheftræner Jacob Neestrup kiggede Nathan Trott og hans agent, Neil Crosby, i øjnene og fik fortalt dem om planerne, var både udenlandske og andre danske bejlere ifølge agenten ikke længere et tema.

Foto: Alamy

- Vi har snakket med flere andre af de helt store klubber i Danmark, som virkelig gerne ville have Nathan, men der var intet at overveje, da vi først havde sat os ned med ‘PC’ og Jacob Neestrup og hørt deres vision, siger Neil Crosby og tilføjer:

- Der var også en masse interesse fra Championship-klubber og en stor hollandsk klub, og vi havde været i dialog med dem alle, så FC København var faktisk den sidste klub, der satte sig ved bordet.

- Der var bare noget anderledes ved ‘PC’ og Jacob Neestrup, som de andre klubber ikke kunne være med på. De var fuldt dedikerede, og vi mærkede, at de ville have Nathan 100 procent, så det blev en nem beslutning for os at tage FC København, understreger Neil Crosby.

- Nathan ved om nogen, hvor stor en klub FC København er, for det opdagede han i sidste sæson, hvor han spillede mod dem. Det bedste kompliment, du kan få, er, når den største klub i dét land, du har spillet i, vil have dig. Han har været så glad for at være i Danmark i to år, og han vil vise alle, at han er den bedste målmand i Superligaen, forklarer Neil Crosby, som også har bemærket, at der har været pip om, at Nathan Trott skulle være dårlig med fødderne.

Den teori kan ifølge englænderen ikke være længere væk fra sandheden.

Foto: FC København

- Jeg har set nogle sætte spørgsmålstegn ved hans spil med fødderne, men én af hans største styrker er faktisk netop dét. Men altså, hvis du står på mål for Vejle, og deres træner, som i øvrigt er skide dygtig, finder ud af, at holdets eneste mulighed for at overleve er at spille lange bolde og spille direkte og ikke tage risici og begå selvmord, så får du jo, hvad du har set fra Nathan. 

- Nu er han på et hold, som vil spille den ud fra feltet og bygge angrebene op nedefra, så vil folk også opdage, at han er fantastisk god med fødderne. 

- Nathan vil for første gang være på et hold, som skal vinde hver eneste kamp og kæmpe med om mesterskabet samt spille europæisk hver sæson, så det pres skal han vise, at han kan klare.

- Men det er jeg slet ikke i tvivl om, at han kan. Han er en meget rolig målmand både på og uden for banen, som de bedste målmænd i verden er. Samtidig skal man ikke tage fejl af, hvor voldsomt sulten han er. Fra mit perspektiv er jeg slet ikke i tvivl om, at han kan blive én af Europas bedste målmænd, slutter Neil Crosby.

FC København har betalt 11 millioner kroner for at købe Nathan Trott fri af kontrakten i West Ham. I aftalen er der også bonusser for yderligere fire millioner kroner.

Den 25-årige målmand har signeret en kontrakt til sommeren 2028.