Superliga

FCK vil have flere penge

FCK er ikke tilfreds med indtjeningsmulighederne i Europa League og mener, at turneringen skal være attraktiv for de største fodboldmarkeder.

FC København begynder i dag en noget mere ydmyg europæisk kampagne end sidste år, hvor den stod på Champions League og over 150 millioner kroner ned i kassen.

Såvel pengene, som de sportslige udfordringer, er væsentlig mindre i den Europa League københavnerne nu i stedet deltager i. FC Porto, som vandt Europa League i sidste sæson, tjente kun 58 millioner kroner fra UEFA, så det er andre beløb, man snakker om.

FCK's modstandere i Europa League er foruden aftenens modstander Vorskla Poltava også Hannover 96 og Standard Liege, men FCK mener, at det på flere måder burde være mere attraktivt at være med i Europa League.

- De præmiepenge, som man kan optjene i Europa League, er ikke store nok til, at de store europæiske klubber synes, at det er interessant at spille med, siger FCK's direktør Anders Hørsholt til Ritzau.

- Problemet for de engelske klubber er, at de tjener flere penge ved at spille i Premier League end i Europa League, og så gider de i gåseøjne ikke rejse rundt i hele Europa for at spille kampe, siger Hørsholt, som vurderer, at FCK går glip af indtægter på 115 millioner kroner i denne sæson.

En opskrift på at gøre Europa League mere attraktiv kunne ifølge Hørsholt være at reducere antallet af Champions League-deltagere fra de store nationer, og så få nogle flere af de klubber ind i Europa League, så man øger attraktiviteten. Det ville lokke flere store sponsorer til fra de store fodboldlande og demed øge præmiepengene.