• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

FCM-anfører forsvarer målløs angriber: Det kommer lige så stille

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sory Kaba har endnu ikke scoret i sæsonen, men han er en vigtig brik for FCM, mener Erik Sviatchenko.

Af /ritzau/

Sory Kaba har indtil videre været sikker mand i FC Midtjyllands startopstilling i holdets vigtige kampe i Champions League-kvalifikationen.

Men den 191 centimeter høje guineaner har endnu sit første mål til gode efter sommerpausen.

At Kaba alligevel er et godt bud til startopstillingen onsdag aften i den vigtige hjemmekamp mod Slavia Prag i Champions League-kvalifikationen, skyldes det arbejde, han lægger for dagen, mener FCM-anfører Erik Sviatchenko.

- I forhold til mål er det måske helt koldt og kynisk ikke der, han har leveret. Men på alle andre parametre er vi mere end tilfredse med det, han viser, siger forsvarsklippen.

Sviatchenko fremhæver angriberens anden halvleg mod Young Boys og udekampen mod Slavia Prag som højdepunkterne for Kaba i denne sæson.

Læs også:Robuste Rasmus Ankersen passer på følelses-pendulet før CL-skæbnekamp

- Jeg siger stadig til ham, at store spillere præsterer i de store kampe, og det må man sige, at han gør.

- Det andet kommer lige så stille. Hellere i den rækkefølge, end at han ikke kan præstere på højeste niveau, for det gør han.

- Jeg synes, at hans mentalitet er stærk, og han er god for truppen. Så jeg er fint tilfreds. Selvfølgelig ville jeg være endnu mere tilfreds, hvis der var 15 kasser, men de kommer. Det er jeg ikke i tvivl om, lyder det fra anføreren.

Brasilianske Júnior Brumado, som er vendt tilbage efter et lejeophold i Silkeborg, har stået for det eneste mål blandt holdets spidsangribere hidtil i sæsonen. Det blev scoret i udekampen mod Ludogorets.

Superliga-topscoreren fra den seneste sæson, Ronnie Schwartz, har ikke fået et eneste minut på banen i indeværende sæson. Og Lasse Vibe har blot fået et kort indhop i weekenden mod Randers.

Læs også:Sviatchenko om FCM-succes: Et af de bedste hold, jeg har spillet på

Selv om flere af angriberne selvsagt ønsker mere spilletid, går Sviatchenko ikke rundt og mærker surmuleri i det daglige.

- Der er fire, der kæmper om det, og desværre kan der ikke være fire på bænken eller på banen.

- Attituden fra alle sammen har været til UG. Senest så man Lasse Vibe komme ind og lave et godt indhop mod Randers. Det er sådan nogle ting, der kendetegner vores hold. Det kan godt være, at man er utilfreds, men når man så får chancen, viser man sig frem på bedste vis, siger han.

Onsdagens kamp mellem FC Midtjylland og Slavia Prag fløjtes i gang klokken 21 på MCH Arena i Herning. Med en sejr er FC Midtjylland klar til Champions League-gruppespillet for første gang.

/ritzau/

Læs også:FCM-træner før skæbnekamp: Champions League kan udvikle os alle

Læs også:Brian Priske blæser til angreb mod Slavia Prag

Læs også:Har FC Midtjylland nerverne til kampen om 200 millioner kroner?