Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-es bekræfter transfer-afsløring: Har en aftale

Den brasilianske back Paulinho spiller søndag afskedskamp for FC Midtjylland, hvis det ellers går, som profilen og klubben sammen har aftalt.

IKAST (Tipsbladet): Det har længe ligget i kortene, at Paulinho skulle have lov til at finde en ny klub denne sommer, og det kunne Tipsbladet så for nylig fortælle rigtigt nok var tilfældet.

Forsvarsspilleren har været i Danmark siden 2019, hvor han var en af de første brasilianere, der fulgte FC Midtjyllands første stjerne fra landet, topspilleren Evander, der i dag er i Portland Timbers i MLS.

Og da Tipsbladet taler med Paulinho forud for søndagens vitale kamp mod Silkeborg IF, hvor FCM kan vinde Superligaen ved at få et bedre resultat end Brøndby, bekræfter den 29-årige forsvarsspiller i interviewet, at han rigtigt nok skal videre.

- Jeg har lavet en aftale med folkene her om, at efter jeg har færdiggjort de fem sæsoner nu her, så har vi besluttet, at det er tid til at tage af sted. Det ved alle her, så det er på plads. Så det er egentlig kun et spørgsmål om tid nu, siger Paulinho til Tipsbladet.

- Jeg er fuldstændig fokuseret på den sidste kamp nu, og efter det, ser vi, hvad der sker. Men ja, vi har en aftale, siger Paulinho.

Haft fantastisk tid i Danmark
Paulinho taler et detaljefyldt og levende engelsk, og sidste år begyndte han også at lære dansk.

Forsvarsspilleren blev hurtigt en favorit internt i klubben og blandt fansene for flid, godt fodboldspil og en smittende energi, der er kommet FCM til gode, og der kommer et vist vemod i stemmen, da Tipsbladet beder Paulinho sætte ord på det, han har oplevet i Danmark.

Foto: Alamy

- Jeg har følt mig så velkommen og værdsat her. Siden dag ét har folk været virkelig gode ved mig. I mit hoved forestillede jeg mig, at det ville have været langt sværere, da jeg skulle rejse fra Brasilien første gang for at spille her. Jeg havde ingen anelse om, hvordan det ville være.

- Jeg er virkelig stolt over, hvad jeg har opnået sammen med gutterne her. Vi har opnået nogle virkelig fede ting. Vi var i Champions League for første gang i klubbens historie, vi har spillet nogle helt vilde kampe som den mod Lazio. Vi blev mestre. Og det har været en fornøjelse at være del af. Jeg føler, jeg kender alle her, også uden for fodboldklubben. Jeg sætter stor pris på den måde, folk har taget mod mig, og hvad vi har oplevet sammen, siger Paulinho.

Men først er der 90 minutter mod Silkeborg, hvor FCM ud over en guldchance har revanche til god efter en rædselsfuld kamp ude for en måned siden.

- Vi har en plan, som vi holder os til. Vi fokuserer på os selv, og vi skal have tre point. Og så går det, som det går. Vi kan jo ikke bestemme, hvordan det går i den anden kamp. Det, vi kan, er at spille så godt som muligt, og at få de tre point. Og så ser vi, sådan er fodbold, siger Paulinho.

Læs også Paulinhos vurdering af FC Midtjyllands sæson her.