Video : Tipsbladet
Superliga

Stolt profil før guldkamp: Ingen troede på os

FC Midtjyllands Paulinho er stolt over den måde, holdet har håndteret sæsonen og guldkapløbet.

IKAST (Tipsbladet): FC Midtjylland kom endog særdeles skidt i gang med medaljeslutspillet, hvor man med fire point i de første fem kampe så ud til at være stort set død og begravet forud for besøget fra Brøndby.

Siden har FCM hentet 10 point i fire kampe, der var blevet til 12, hvis eksempelvis Aral Simsirs stolpeskud i Farum i mandags to minutter før tid havde siddet få centimeter længere tli venstre.

FC Midtjylland har blandet gode kampe og perioder med elendige kampe og jævne halvlege, og at man er inde i guldkampen til sidste runde er Paulinho stolt over.

- Vi skal jagte et resultat, og så har vi jo også brug for et resultat derovre [i Brøndby], siger Paulinho til Tipsbladet.

- Vi gør alt, vi kan for at slutte sæsonen af som mestre. Men det har generelt været en sæson med op- og nedture. Ingen uden for klubben troede, vi ville ligge i den position, vi gør nu, hvis jeg skal være ærlig. Det vigtige er, at vi aldrig tænkte sådan. Vi vidste, at gjorde vi det godt, kunne vi opnå noget og spille med om noget. Så her står vi med én runde tilbage, hvor to hold kæmper om titlen, og forhåbentlig bliver det os.

- Jeg tror, vi har overrasket folk i omverdenen, for jeg tror ikke, nogen troede, vi ville ligge i den her position, som vi gør, siger Paulinho.

FCM-cheftræner Thomas Thomasberg tror, holdet i sin nuværende udformning kommer til at spille bedre og ikke mindst mere stabilt i næste sæson, og midtjydernes ledelse har meldt soleklart ud, at truppen skal være styrket sammenlignet med nu, når transfervinduet er lukket til september.

Der skete store udskiftninger i truppen sidste sommer, og den brasilianske back kan følge cheftrænerens vurdering af, at holdet kan blive endnu bedre.

- Der har været mange nye spillere, der skal lære et nyt system, nye holdkammerater og i nogle tilfælde en ny kultur og et nyt sprog at kende. Nogen har bare brug for tid. Jeg synes, vores nye folk har gjort det godt, og at de ikke mindst har givet alt, de overhovedet kunne, hvilket er det vigtigste. Klubben har store planer i ligaen og Europa, så jeg tror bestemt på, at her er et stærkt hold i næste sæson, siger Paulinho, der selv meet vel kan ryge videre til udlandet, hvis ellers en klub kan blive enig med FCM om en transfer.

FC Midtjylland møder hjemme Silkeborg IF, mens Brøndby IF har besøg af AGF.

Begge kampe spilles, ligesom FC København-FC Nordsjælland, klokken 17 søndag, og Brøndbys målscore er så meget bedre end FCM's, at Brøndby skal smide point for, at FCM reelt har en chance for at vinde mesterskabet.

Læs om Paulinhos sandsynlige, snarlige exit fra FC Midtjylland her, og om det puslespil, der sandsynligvis venter klubben til sommer, når den vil styrke sig yderligere.