Video : Tipsbladet
Superliga

FCM får ny midtbanespiller til spotpris

FC Midtjylland styrker midtbanen i en handel med América De Cali om unge Pedro Bravo, der ikke vælter årsbudgettet.

FC Midtjylland har en ny midtbanespiller i form af 19-årige Pedro Bravo, der stammer fra den colombianske topklub América De Cali.

Bravo spiller på den defensive midtbane og var udlejet til FC Midtjyllands samarbejdsklub Mafra i sidste sæson, hvor den colombianske teenager markerede sig positivt for klubben, der endte i midten af tabellen i næstbedste række.

Som Tipsbladet har beskrevet ved flere lejligheder, kommer FC Midtjylland absolut ikke til at holde sig tilbage på sommerens transfermarked, som måske ikke bliver lige så vildt som det sidste sommer, men hvor FCM meget vel kan ryge over 100 millioner kroner i transferbetalinger for nye spillere.

Men det bliver ikke Pedro Bravo-transferen, der knækker ryggen på FC Midtjyllands transferbudget og udløser genforhandlinger af de transfers, FC Midtjylland har linet op i de kommende dage og uger.

Ifølge Tipsbladets kilder ender prisen på Bravo i et leje svarende til omkring 2,5 millioner kroner, hvilket absolut ikke er dyrt for en spiller, der var fast mand i Portugals næstbedste række i sidste sæson, og som har spillet kampe for Colombias ungdomslandshold.

Den omkostningsvenlige pris skyldes ikke mindst, at Bravo røg til Europa, før han fik det store gennembrud som seniorspiller i colombiansk fodbold, hvor de største profiler med gode sæsoner i rygsækken sagtens kan koste 30-45 millioner kroner, hvis de direkte til topligaer eller topklubber i Europa eller Latinamerika.

Pedro Bravo tegner til at blive rotationsspiller i den første tid i FC Midtjylland.

Emiliano Martínez blomstrede op i slutspillet og er med Uruguays landshold til Copa América, og han er førstevalg i denne sæson efter forårets fremgang, med mindre han og FC Midtjylland sammen bliver enige om at lytte til eventuelle store tilbud fra udlandet.

Også André Rømer kan spille positionen, som han gjorde ofte i sidste sæson, hvor han vendte retur til barndomsklubben fra Elfsborg.

FC Midtjylland er fortsat i markedet efter to ottere med kvaliteter boks-til-boks, fysisk og i det offensive spil, hvilket med al sandsynlighed fører til et snarligt køb af Denil Castillo fra Sjakhtar Donetsk, en dygtig ung midtbanespiller fra Ecuador spottet af Sjakhtars vidtforgrenede netværk af scouts og kontakter.

Også norske Kristoffer Askildsen, der i øjeblikket er til prøvetræning fra Sampdoria, kan meget vel blive tilknyttet, hvis ellers parterne vælger hinanden.