Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-helt: Vi håber han snart slår øjnene op

FC Midtjyllands Jonas Lössl glæder sig over den gode position, FCM har taget i guldjagten med 2-0 over FCK. Men mest af alt håber han og holdkammeraterne på godt nyt om Kristoffer Olsson.

HERNING (TIPSBLADET): FC Midtjyllands målmand Jonas Lössl har haft en fremragende uge i målet for FC Midtjylland.

I søndags i Århus holdt keeperen med en blanding af dygtighed og lidt held FC Midtjylland inde i kampen, da man var i undertal i 2. halvleg, og fredag aften mod FC København var Lössl så igen i hopla med en række vigtige redninger, da FC Midtjylland kom under gevaldigt pres efter pausen.

Midtjyderne ligger mindst indtil Brøndbys kamp på søndag nummer ét i Superligaen, og FCM's spillere har nu ti tiltrængte dages pause frem til næste kamp, der er ude mod Randers FC.

Den skrækkelige nyhed om Kristoffer Olssons alvorlige sygdom har fyldt det meste i de seneste døgn, men især i en fremragende første halvleg mod et usædvanlig blodfattigt FC København lignede FC Midtjylland et hold, der spiller med om guldet indtil de sidste runder.

Og den køber Jonas Lössl efter seks point i tre runder, hvor Kristoffer Olsson på alle tænkelige måder har manglet for FC Midtjylland.

- Brøndby er sindssygt dygtige, FC København har et fantastisk hold. Men vi viser i dag, at vi kan være med på de parametre, vi står for herude. Vi står for hårdt arbejde, dynamik, dødbolde, et sammenhold og hårdt presspil, siger Jonas Lössl.

- Det er de ting, FC Midtjylland står for, og det er dejligt, at vi får dem vist i dag. At være del af den første halvleg i dag var dejligt på alle parametre.

Ikke vigtigt sammenlignet med Olsson
Det har ikke på noget tidspunkt været på tale, at hverken kampen mod AGF eller FC København skulle udsættes, og midtjyderne fik i begge kampe vist masser af intensitet og perioder med rigtig godt spil.

Det glæder såvel Jonas Lössl som holdkammeraterne og deres cheftræner Thomas Thomasberg, at det lykkedes at spille god fodbold og vinde to kampe, men i det store billede er det først og fremmest holdkammeraten Kristoffer Olssons skæbne, der fylder i det midtjyske.

- Jeg var overvældet over støtten til Kris. Jeg var meget glad for muligheden for at sende den gestus afsted til ham og familien, som det var fra hele stadion, siger Jonas Lössl om spilstoppet i ottende minut, hvor hjemmepublikum og FC Københavns fans klappede til ære for den sygdomsramte svensker.

- Jeg havde på forhånd forestillet mig, at det skulle være en stor aften. Og det blev det heldigvis også. Men det er svært med alle de følelser, der kommer fra 11.800 mennesker på stadion, der alle sammen ønsker Kris det bedste. Det var stort at være del af.

Midtjyderne havde spillet kampen i Århus med viden om, at det stod særdeles alvorligt til med Kristoffer Olsson, men uden at omverdenen vidste det.

Det havde været hårdt, men FC Midtjyllands spillere har altså indtil videre formået at rumme både frygten og bekymringen for kammeraten og at spille krævende topkampe.

- Jeg tror, jeg sagde det til dig [Tipsbladets udsendte, der også var til AGF-kampen] efter kampen i søndags. At det var en følelsesmæssig kamp at være del af, uden helt at kunne nævne hvorfor. Jeg er glad for, vi også tog nogle af de ting med, der fungerede for os i sidste uge. Det lyder måske corny at sige, at vi tog ham med på banen, men vi tog i hvert fald sammenholdet med på banen. I med- og modgang skabes sammenhold, og det tog vi med på banen, siger Jonas Lössl.

- Det var rigtigt vigtigt, at vi vandt, og det var ikke vigtigt. Det var vigtigt i forhold til vores gulddrømme, og det var ikke så vigtigt i forhold til Kris. Nu håber vi på, at han trækker igennem og snart slår øjnene op, siger Jonas Lössl.

FC Midtjylland har med sejren tre point flere end FC København. De to klubber mødes to gange til i sæsonen i slutspillet, hvilket også gælder for den tredje guldkandidat Brøndby IF.

Læs også vores kommentar fra Herning om en dramatisk og følelsesladet fodboldaften i Herning.