• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM med selvtillid før Youth League-kvartfinale: Går efter at vinde turneringen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland er blandt de otte tilbageværende hold, der i næste uge spiller Youth League til ende. De danske mestre tager ned til Nyon i Schweiz for at vinde turneringen.

Af Kenneth Jensen

Selv om FC København mandag røg ud af Europa League, er der fortsat et dansk hold i en europæisk turnering denne sæson. 

FC Midtjyllands U19-hold skulle have mødt AFC Ajax i kvartfinalen i ungdomsturneringen Youth League hjemme i Herning, men da coronakrisen satte Europa i stå, røg de europæiske turneringer også på pause.

Og det gik også ud over FC Midtjylland og Youth League-turneringen. Men man må tage det sure med det søde, og i stedet kan FCM nu se frem til en tur til udlandet. Youth League spilles til ende i Nyon, Schweiz.

Træner Henrik Jensen glæder sig til turneringen, og han mener ikke, at FC Midtjylland er uden muligheder.

- Vi har det sådan, at vi går efter at vinde turneringen. Selvfølgelig skal vi ramme vores højeste niveau, og vi skal have en smule held og individuel såvel som kollektiv kvalitet i alle kampe, men vi tager ned til Nyon for at vinde. Det er altid vores ambition. 

- Men den første fare er den største fare, og derfor er det Ajax, der er vores primære fokus, siger Henrik Jensen til tipsbladet.dk.

Læs også:Klassekasse i Silkeborgs testsejr over SønderjyskE

Netop Ajax er en stor klub, der er blandt de bedste i verden, når det kommer til ungdomsudvikling, og derfor er det også en mulighed for at spejle sig i de bedste af de bedste. Sådan nogle kampe betyder meget for den storsatsende klub fra Ikast og Herning.

- Ajax er jo gode til at hente store talenter fra Danmark. Skal man tro rygterne, er de jo ved at hente en fra Horsens (Jeppe Kjær, red.). De har allerede hentet en fra Silkeborg (Eskild Munk Dall, red.), og de hentede sidste år en fra FC Nordsjælland (Christian Kjelder Rasmussen, red.). Det er en virkelig stærk modstander, vi er oppe mod, både spillemæssigt og i forhold til historik, siger Henrik Jensen, der ser Ajax som en svag favorit, når de to hold mødes på tirsdag:

- Jeg vil sige, at Ajax qua historikken og de spillere, de har, er favoritter, men vi har en god chance. Jeg har set mange kampe med Ajax, og de har otte spillere, der er blevet europamestre med Holland. De kan hente spillere for to-tre millioner euro, og de har individuel kvalitet på et højt niveau.

- Men det har vi også. Vi har nogle spidskompetencer, der koblet med den holdtaktiske tilgang i Danmark gør, at vi har en god chance for at lave et godt resultat. Selvfølgelig har vi stor respekt for Ajax, men vi har stor tro på egne evner. Jeg har en god fornemmelse omkring vores hold. Hvis vi spiller den rigtigt og rammer vores niveau, så er det min store tro, at vi går videre.

Samtidig peger Henrik Jensen på, at FC Midtjylland har vist tænder i turneringen tidligere.

- Det er en vigtig kamp, og vi tror på egne evner. Vi er efterhånden der, hvor vi er vant til, at der bliver lavet store resultater fra akademiet. Det er andet år i træk, at vi er i kvartfinalen i Youth League, og over tid har vi skabt fantastiske resultater. Førsteholdet er også lige blevet dansk mester igen.

Læs også:Statistikkerne har talt: Her er sæsonens hold i Superligaen

FC Midtjyllands spillere, træner og ledere på U19-holdet er allerede blevet testet for coronavirus én gang, og lørdag skal de så testes igen. Først når de har fået svar på de tests, kan de rejse til Nyon i Schweiz, og her bliver de så testet igen af UEFA.

I det hele taget er tingene meget professionaliseret, så selv om FC Midtjylland gerne havde spillet kampen i Herning, er den store ungdomsturnering og de mange restriktioner og retningslinjer med til at give de unge spillere hår på brystet.

- Det er alle de største, der kommer, og der er stor bevågenhed omkring hele eventet. Så det glæder spillerne sig også helt vildt til.

- Det er en god pointe, at det er en del af spillernes udvikling, at de gennemgår sådan noget her. UEFA har samme rettesnor, om du spiller i Real Madrid eller FC Midtjylland, for vi følger de samme regler. Derfor er det en god reference at få for spillerne, og alle drømmer jo om at spille på den store scene.

På vejen mod kvartfinalen i Youth League har FC Midtjylland slået Elfsborg, Zrinjski Mostar, Lille og Røde Stjerne ud af turneringen.

Der er kampstart mellem FC Midtjylland og AFC Ajax klokken 15.00 tirsdag i Nyon. Vinderen af opgøret møder Benfica eller Dinamo Zagreb i semifinalen.

Læs også:Ny SønderjyskE-keeper fik rosende ord med på vejen af Jakob Poulsen

Læs også:Brentford-skuffelse gav AC Horsens mulighed for at leje FCM’er

Læs også:Danske Spil bliver sponsor i AGF: Tips og fodbold hører sammen