• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

FCN's superstjerne spadserer på arbejde: Jeg er ikke en by-dreng

Foto: FC Nordsjælland

Michael Essien bor til dagligt i Farum, og hver dag spadserer han på arbejde i FC Nordsjælland. Det er helt bevidst, at han ikke har bosat sig i København.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Hver dag kan man støde på en vaskeægte superstjerne i Farums bymidte. 

Han kører ikke rundt i en stor Audi eller på en dyr racercykel, selv om han kunne gøre det, hvis han ville. Nej, han er på gåben.

Den omtalte superstjerne er naturligvis Michael Essien, der har tørnet ud for kæmpe klubber som Real Madrid og Chelsea. Nu er han ansat i FC Nordsjælland i en rolle som Player Coach, og han bor i Farum.

Der er som bekendt ikke langt fra Farum til København, men det var slet ikke en mulighed for den ghanesiske stjerne at bosætte sig i hovedstaden.

Læs også:Superliga powerranking: Målene sejler ind

- Det er simpelt. Jeg er ikke en by-dreng. Jeg voksede op i en meget lille by, så jeg har altid været en dreng fra landet. Fra hvor jeg bor, tager det 10 minutter at gå til arbejde. Det er nemt for mig. Jeg skal være på kontoret klokken 8, så hvis jeg bor i København, skal jeg stå endnu tidligere op og forberede mig. Her vågner jeg op halv 7, gør mig klar, og så går jeg. Bare 10 minutter senere er jeg på kontoret, siger Michael Essien med et smil til Tipsbladet.

Han fortæller, at han er dedikeret til sit arbejde stort set alle døgnets vågne timer.

- Jeg har travlt med arbejdet. Jeg er ikke typen, der går rundt på opdagelse og ser ting. For mig handler det kun om at arbejde. Når jeg går hjem, laver jeg nogle noter. Jeg sætter nogle ord og nogle noter sammen fra træningen. Og dem tager jeg med mig på min trænervej, siger Essien, der kun har pænt at sige om Farum:

- Jeg elsker det indtil videre. Alle er meget rare og høflige. Og byen er ganske fin - selv om jeg ikke har set så meget af den...

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - november

Du kan læse et stort interview med verdensstjernen Michael Essien i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I Tipsbladet får du også et interview med SønderjyskE-profilen Alexander Bah, det sidste kapitel om VM i Qatar, et interview med Brøndby-træner Niels Frederiksen - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Modstander hylder FCK-duo: De spillede, som vi kender dem

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 10. runde

Læs også:Randers og SønderjyskE er ikke alene: Her er fem skøre disciplinærsager

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus