• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

For første gang i 10 år: Brøndby præsenterer regnskab med millionoverskud

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Ikke siden 2009 har Brøndby IF haft overskud i et årsregnskab, men her til morgen har klubben præsenteret resultatet af 2018, og det viste 10,4 millioner i plus.

Af Anders Dehn

Det er ikke kun Brøndby IF's trofæskab, der har været gennem en lang, mager periode. Det har klubbens økonomi også. Hvert år siden 2009 har Brøndbys regnskaber vist underskud, men i fjor var der endelig noget at glæde sig over, både for trofæskabet og regnedrengene.

Klubben har netop udsendt regnskabet for 2018, der gav et overskud på 10,4 millioner kroner.

Det er særligt flere sponsorpenge og de gode resultater, som en andenplads i ligaen og pokaltitlen i foråret samt en tredjeplads ved udgangen af efteråret trods alt var, der har skabt grobund for sorte tal på bundlinjen. Ifølge regnskabet steg tv- og entréindtægter med 17,9 procent til 68,9 millioner.

Også transfers, særligt saglene af Frederik Rønnow og Christian Nørgaard, skæpper godt i kassen. Klubben fortalte i seneste delsårsrapport, at den i 2018 solgte spillere for 35,2 millioner kronere mere, end den købte.

Overskuddet til trods er Brøndby fortsat inde i en periode, hvor klubben samlet set har tabt over en halv milliard kroner siden det seneste overskud. I de foregående seks regnskaber alene lød det samlede minus på 555 millioner kroner.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus