• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Superliga-boss afviser spekulation efter bødestraf

Foto: Getty Images

Direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ved ikke, om kravet om Person-ID vil gælde til Brøndbys udekampe, når forårssæsonen starter op.

Af Jacob Quvang

Der sker ting og sager udenfor banen i Brøndby i øjeblikket.

Torsdag i sidste uge oplyste Divisionsforeningen, at fans, der fremover vil købe billet på udebane som Brøndby-tilhænger, skal fremvise gyldigt ID samt opgive navn, inden de visiteres og får adgang til udebaneafsnittet. Ansvaret ligger hos Brøndby og det for at sikre, at alle udefans kan identificeres ved kampe.

Det blev et krav efter længere tids store uroligheder i forbindelse med Brøndby-kampe, og kravet gælder, så længe der er behov for det. En sikkerhedsobservatør fra Divisionsforeningen skal være tilstede ved Brøndbys udekampe, hvilket gælder frem mod vinterpausen.

Dette krav er dog skudt til hjørne efter dagens afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans, som fratager Brøndby udefans for resten af 2022, men som udgangspunkt er intet ændret. Det fortæller Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen, til Tipsbladet.

- Der er ikke noget, der er forandret. Umiddelbart blev der sagt, at det var indtil man vurderede det anderledes, og så kommer det jo an på, hvordan vurderer man det til foråret, siger han og fortsætter: 

- Kravet opretholdes så længe det vurderes hensigtmæssigt. Om det er hensigtsmæssigt til foråret, vil bare være spekulation at sige noget om nu. Men i første omgang meldte vi ud, at det var i efteråret.

Brøndby mangler tre udekampe i Superligaen i efteråret, ligesom en enkelt pokalkamp ude mod Aarhus Fremad også er på programmet. Umiddelbart skal Brøndbys modstandere bruge ekstra ressourcer for at sikre sig, at Brøndbys udefans ikke får adgang til stadion. 

Derudover går klubberne også glip af store indtægter, når en klub med så stor en fanbase som Brøndby kommer på besøg. For eksempel estimerer Randers' sportschef Søren Pedersen til Tipsbladet, at Randers går glip af omkring 200.000 kroner til søndagens kamp, fordi Brøndbys fans ikke er velkomne. 

Claus Thomsen fortæller til Tipsbladet, at han ikke har et overblik over, hvor mange ressourcer, som klubberne skal bruge, ligesom at han heller ikke tænker på de Brøndby-fans, som kunne finde på at købe pladser til de neutrale afsnit på stadion. 

- Det vil jeg ikke spekulere i. Vores holdning er helt generelt, at klubberne definerer, hvem der må komme ind på det pågældende afsnit. 

- Det, man har fået bortdømt her, er, at man ikke må have et dedikeret udebaneafsnit. Klubberne bestemmer jo som arrangør, hvem det er, der kan komme til deres arrangementer, og det skal man selvfølgelig respektere, lyder de afsluttende ord fra Claus Thomsen. 

Brøndby kan ikke anke tilskuerdommen fra Fodboldens Disciplinærinstans. Til gengæld kan klubben anke bøden på 400.000 kroner, som også fulgte med. 

Her kan du læse Tipsbladets chefredaktørs dom over kendelsen, som han kalder for et sørgerligt lavpunkt i dansk fodbold.