Video : Tipsbladet
Superliga

Frækt forslag til FCM: Jeg har tænkt på Zorniger

FC Midtjylland er på jagt efter en ny cheftræner. Alt imens kommer TV3 Sports fodboldeksperter med to forslag på en kommende chef.

FC Midtjylland valgte efter en vaklende sæsonstart at skille sig af med cheftræner Bo Henriksen.

I mellemtiden har Henrik Jensen overtaget tøjlerne, hvilket gav en flot sejr over OB søndag. Alligevel skal klubben på markedet efter en permanent løsning. Tipsbladet har bragt fem bud på en ny cheftræner.

Bookmakerne har sat deres odds på den kommende træner, mens Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen også har delt sine tanker. Flere fodboldeksperter vil også give deres besyv med.

- Jeg er ikke i tvivl om Thomas Thomasberg. Han har været i FC Midtjylland før og fået succes de steder, hvor han har været. Han var tæt på at komme til AaB, og det her vil være det næste skridt for Thomas Thomasbergs udvikling. Han kender alle i klubben, så jeg er sikker på, at han vil gøre et godt stykke arbejde ud fra de kriterier, der er til en ny træner, siger Allan Kuhn i fodboldprogrammet Onside på 3+.

FC Midtjylland karakteriseres ifølge Claus Steinlein ved power fodbold, generobringer og dybe løb, der fører til afslutninger. Fodboldekspert Per Frimann ser gerne FC Midtjylland blive endnu mere ultimative med en gammel Brøndby IF-kending ved roret.

- Jeg har hele tiden tænkt på Alexander Zorniger. Han er lige blevet mester på Cypern og blev nummer to med Brøndby. Vi ved, hvad han gjorde med Brøndby. Han udviklede klubben markant og helt vildt, men det vi hører fra Allan [Allan Kuhn, red.] med, at man måske ikke bestemmer alt som cheftræner, så vil han måske også være svær at få ind i klubben.

- I FC Midtjylland ser man lidt mere på en træner som en mellemleder, som ikke skal være med i det sportslige setup. Med Zorniger vil man være nødt til at give ham nøglerne til klubbens førstehold, og så bliver han den drivende kraft. Det kan godt være, at det er lidt for udfordrende for Steinlein og co.

Alexander Zorniger har i et interview med Tipsbladet også fortalt, at han godt kunne se sig selv vende tilbage til dansk fodbold. Men derfra er der fortsat lang vej til, at det bliver aktuelt.

I afspilleren ovenfor kan du høre hele snakken i Onside-studiet, hvor Allan Kuhn og Per Frimann diskuterer FC Midtjylland og deres kommende cheftræner.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.