Video : Tipsbladet
Superliga

Fyret Capellas: Sisto kæmpede ikke for klubben

Albert Capellas står fuldt og fast ved beslutningen om at vrage Pione Sisto. Den nu tidligere FC Midtjylland-træner var ikke tilfreds med Sistos attitude.

Albert Capellas har haft sin sidste arbejdsdag i FC Midtjylland. Det har Pione Sisto ikke, men kunne midtjyderne fyre den 28-årige stjernespiller, havde Claus Steinlein og co. formentlig ikke tøvet et sekund.

Pione Sisto er helt ude i kulden, og han ligner ikke en spiller, der kommer i aktion mere for de danske vicemestre. Det kan selvfølgelig ændre sig under en ny træner, men lige nu er det svært at forestille sig.

Albert Capellas påtager sig det fulde ansvar for, at Pione Sisto slet ikke har spillet i dette forår, og han står fast på, at det har været den rigtige beslutning.

- Jeg vil have spillere, som vil kæmpe for klubben og træne hårdt. Den følelse havde vi ikke. Han er en god spiller, og vi har haft et godt samarbejde, men jeg har også sagt til ham, at han skal vise det til træning. Alle har forsøgt at hjælpe ham, men det har ikke været muligt. Derfor har han ikke spillet, siger Capellas og tilføjer: 

- Jeg har ingen personlige problemer med ham, men han skal finde en vej tilbage og blive en spiller, der kæmper for at vinde. Han skal genfinde sin iver efter at spille foran et stort publikum og mange TV-seere.

- Men jeg ser også indad. Det lykkedes mig ikke at finde nøglen. Men som træner følte jeg ikke, han var klar.

Mere trist end i går
Albert Capellas stillede onsdag op foran Tipsbladet og den øvrige presse for at besvare spørgsmål om den fyring, der blev meldt ud af FC Midtjylland tirsdag eftermiddag.

Spanieren nåede 25 kampe i spidsen for "Ulvene", men han formåede ikke at forbedre resultaterne, og FC Midtjylland får nu svært ved at komme med i mesterskabsspillet. Derfor har Capellas fået sparket.

- Jeg er trist - endnu mere trist end i går. Det er vigtigt for mig at starte et projekt på en god måde, men også afslutte det på en god måde, siger Capellas.

Han var ikke i tvivl om, hvad klokken havde slået, da Claus Steinlein ringede til ham tirsdag formiddag.

- Jeg er 55 år, og ved, hvordan tingene fungerer. Det er okay, siger Capellas og fortsætter:

- Jeg var klar til at fortsætte - sådan har trænere det nok altid. Vi er fightere. Jeg forsøgte at forbedre holdet, men når resultaterne ikke følger med, ved man som træner, at det kan ske. Jeg er ikke naiv, og jeg vil ikke stå her og komme med undskyldninger. Undskyldninger er for tabere. Jeg ser først og fremmest indad, og jeg er skuffet over, jeg ikke kunne hjælpe holdet mere.

Albert Capellas understreger, at han har været tilfreds med samarbejdet med sin stab, og at han føler, han har ændret nogle ting på træningsbanen, som han er sikker på forbliver, selv om han nu er fortid. Spanieren glæder sig over FC Midtjyllands resultater i Europa, men fastslår samtidig, at Superligaen er vigtigst.

- Jeg synes, vi har haft mentale problemer. Lige nu ser det ud som et hold, der har mistet selvtilliden. Jeg ser masser af ild i øjnene på træningsbanen, så jeg kan ikke forstå, hvorfor vi ikke formåede at tage det med i kampene, lyder det fra Capellas.

Selv om det er Albert Capellas, der nu har betalt den ultimative pris for FC Midtjyllands nedtur, vil de fleste pege på, at nedturen har flere fædre. Midtjyderne er blandt andet blevet hårdt kritiseret for deres ageren i transfervinduet, hvor klubben ikke formåede at hente en topangriber.

Albert Capellas vil ikke gå for meget i detaljer om transfervinduet, som han kalder et internt anliggende, men han anerkender noget af kritikken.

- Jeg ved, at klubben havde forberedt sig grundigt på transfervinduet, og det har jeg respekt for. Det var en læringsproces for mange i klubben, for når man gerne vil have gode spillere, må man også investere flere penge. Selvfølgelig efterspurgte jeg en rigtig god angriber, og det var tæt på, men det lykkedes ikke, siger Albert Capellas.

FC Midtjyllands nu forhenværende cheftræner.