• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Genk kræver kompensation fra FCK: Thorup nægter at blande sig

Foto: Getty Images

I Genk sidder de med en forestilling om, at Thorup har et ønske om, at han bliver kompenseret godt. Det virker dog ikke til noget, som han vil gå ind i.

Af Oliver Okstrøm

FC København har mandag offentliggjort Jess Thorup som klubbens nye cheftræner. Han er ankommet til hovedstadsklubben fra belgiske Genk, hvor han kun havde været i en måned, hvorfor reglerne for kompensation betyder, at FCK kan slippe med at betale én uges løn for ham.

Dog føler Genk-direktør Dimitri De Condé sig sikker på, at Thorups nye klub nok skal få de penge, som de gør krav på. Det fortæller han i et interview med Het Laatste Nieuws via B.T.

- Klausulen vil blive betalt som aftalt i kontrakten. Uagtet retslige detaljer. Vi vil behandle det korrekt, som der står i kontrakten. Jeg er sikker på, at det også er Jess' ønske, lyder det fra De Condé.

Læs også:FCK vil finde ny assistent til Thorup: Får selv medbestemmelse

Ved selve præsentationen af Jess Thorup som ny FCK-træner blev han spurgt til, hvorvidt det er vigtigt for ham, at Genk ville blive kompenseret godt i forbindelse med hans skifte væk fra klubben.

- Jeg ved ikke, hvad du mener med "kompenseret godt". For mig handlede det om at have fuldt fokus på det job, jeg havde dernede. Jeg tror også, hvis man spørger ind til det dernede, havde de en fornemmelse af, at det arbejde, der blev lavet på de fem uger, fik vi vendt til noget rigtig spændende. Det var også derfor, og det forstår jeg godt, at verden falder sammen under dem med sådan en besked, siger Jess Thorup og fortsætter:

- Hvad der er af økonomi og alt muligt andet, blander jeg mig ikke i. Det vigtigste for mig var at efterlade Genk og truppen det bedst mulige sted, når det her skulle ske, og det synes jeg, jeg har gjort, lyder det fra den nye FCK-træner.

Læs også:Fansene kan godt glæde sig: Sådan skal FC København spille under Thorup

Thorup kan dog godt forstå, at man kan være irriteret over at miste en person fra sin klub, som det er sket for Genk nu. 

- Sådan går det også for trænere nogle gange, selv om det også er os, der sidder på den anden side af skrivebordet og river os i håret over at miste en spiller. Nu var det en træner den her gang, og det er sådan, det går, forklarer Jess Thorup.

Aftalen mellem FC København og Thorup gælder frem til sommeren 2024.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Thorup har nok at arbejde med i FCK

Læs også:Medie: FCK-bud på Neestrup var fornærmende

Læs også:Barske reaktioner i Belgien: Giver fingeren til Thorup-skiftet