• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Gult transferdilemma: Horsens i svær situation

Foto: Getty Images

De sidste transfervinduer er nu enten lukket eller ved at gøre det. Tipsbladet ser på de opdaterede spillerbudgetter i Superligaen i 2022/23, her hos AC Horsens, der har svære valg forude.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Her ser vi nærmere på AC Horsens, der ser ud til at få en ekstra sæson i Superligaen, men som økonomisk slet ikke er i nærheden af rivalerne.

AC Horsens
Spillerbudget foråret 2023 (opdateret): 19 millioner kroner
Tipsbladets bud på spillerbudget i efteråret 2022: 19 millioner kroner

KLIK HER og læs om AGF's spillerbudget.

Trend: Horsens skal knokle sig tilbage til Superliga-status.
Sportsdirektør: Niels Erik Søndergård (tidligere sportsdirekør i Esbjerg fB)
Forbrug på ungdomsarbejdet: Minimalt. AC Horsens får flere egenudviklede spillere op på førsteholdet, end hvad klubben får kredit for, og der knokles benhårdt for de få midler i det østjyske. Men finansielt er der bare langt op til konkurrenterne.

Hvor er de på vej hen: Horsens vil nok vokse, hvis man bliver i Superligaen, men konkurrence-situationen er endnu sværere end i Bo Henriksen-æraen.

Forventet budget i næste sæson: 15-20 millioner kroner

Horsens vil satse på en omgående retur, hvis man rykker ned, og bliver man, stiger budgettet med stor sandsynlighed. Men beløbene er langt mindre end alle andre steder end nedrykningstruede Lyngby.

Analyse

Det er altså ikke nemt at være AC Horsens.

Efter en god sæsonstart skal Horsens nu vinde to-tre-fire kampe i slutspillet, hvis man skal blive i ligaen, og det er for tidligt at tro, nedryknings-faren er passé.

At Superliga-statussen er i fare, det er man vant til i AC Horsens.

Det kunne meget vel være, at der ikke er noget at gøre ved pladsen i hierarkiet, for da man for ti år siden endelig nåede en størrelse, der ligner Randers’ og Silkeborgs, rykkede man alligevel ned.

Men der er lagt op til svære valg. Hvor meget skal buen spændes, hvordan garderer man sig i tilfælde af nedrykning, og hvor skal man helst præcist befinde sig i et fodbold-hierarki, hvor det bliver stadigt dyrere bare at have 60-70 procents overlevelses-chance i en enkelt sæson?

Det er forståeligt nok, at fans og medier kunne tænke sig mere festfyrværkeri i form af profil-køb i Horsens, men det gør ikke operationen lettere ude i virkelighedens verden.

Horsens skal finde ud af, hvor meget man vil satse, og hvordan man finder den rette balance mellem risiko og sikkerhed.

OB gisper efter vejret i million-kamp - læs mere her.