• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Helenius og OB vil skære ned på put-boldene

De har spillet for sikkert og med for mange put-bolde i OB, og nu skal de til at tage nogle flere chancer i deres spil, varsler Nicklas Helenius.

Af Anders Dehn

OB er det hold i Superligaen, der er bedst til at ramme en medspiller. Ifølge statistik på superliga.dk har spillerne gjort netop det i 80 procent af deres forsøg i denne sæson, og selv om det jo som udgangspunkt er positivt, er der et 'men'.

For holdet har også spillet forsigtigt og uden nok bid, mener Nicklas Helenius. Derfor træner det i øjeblikket på at spille mere direkte, når det erobrer bolden fra modstanderne.

- Vi har spillet lidt for safe og for mange put-bolde. Det er vi alle enige om. Men det kræver nogle flere dybdeløb. Det har vi manglet. Både som individer og hold, siger Helenius til Sport Fyn.

- Vi skal være bedre til at spille mere direkte. Vi havde tre-fire kampe midt i sæsonen startende med pokalkampen mod Fremad Amager efterfulgt af Randers, Hobro og FCK, hvor vi spillede mere direkte. Det klæder vores spil, og vi har nu fokus på, at den første bold efter erobringen skal spilles fremad. Vi skal ikke lave det sikre. Vi skal turde lave fejl. Det kan godt være, at de første par afleveringer kikser, mens hvis den tredje er en kongeaflevering, der giver mål, er alt jo godt.

At bedømme ud fra træningskampene i vinteropstarten har OB's træningsfokus været en moderat succes. Holdet har slået Nykøbing FC med 2-1 og Vejle Boldklub 4-0. Nicklas Helenius er dog ikke selv kommet på tavlen i de to opgør.

Angriberen har i det hele taget haft svært ved at leve op til fordums målsnit siden skiftet til OB i sommer. Det er således blevet til to scoringer i 16 Superliga-kampe.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus