Video : Tipsbladet
Superliga

I vild form: Udlejet OB'er viser uhørt skarphed

Den udlejede OB-spiller Franco Tongya viser blændende takter på Cypern.

OB har mange problemer i denne sæson, og ét af Søren Kroghs talrige hovedbrud er, at fynboerne ikke laver ret mange mål. Kun Vejle Boldklub og Hvidovre IF har scoret færre kasser end OB, som ellers er det hold, der har skabt sjetteflest chancer.

Imens løber Franco Tongya rundt på solbeskinnede Cypern og viser særklasse i offensiven.

Forud for denne sæson blev den italienske offensivspiller udlejet fra OB til AEK Larnaca, og Tongya har gjort det blændende i ferieparadiset - ikke mindst i det igangværende mesterskabsslutspil, hvor offensivspilleren har scoret fire mål i otte optrædener.

Og Franco Tongya har været nærmest uhørt skarp foran mål.

Det cypriotiske medie shootandgoal skriver, at Franco Tongyas expected goals i slutspillet er på 1,49, hvilket i praksis betyder, at OB-lejesvenden har scoret to-et-halvt mål mere, end hans chancer har berettiget til.

AEK Larnaca og APOEL Nicosia kæmper en højdramatisk kamp om mesterskabet på Cypern i denne sæson. Med én kamp tilbage er de to mandskaber á point, og de møder hinanden i en direkte guldkamp den 11. maj. APOEL Nicosia kan nøjes med uafgjort i hjemmekampen. 

Tilbage til OB?
Franco Tongyas lejeaftale med AEK Larnaca udløber ved udgangen af denne måned, så italieneren kan snart være tilbage i Ådalen, hvor han har en kontrakt frem til sommeren 2025.

AEK Larnaca har imidlertid en købsoption i lejeaftalen med OB, men cyprioterne har ikke meldt ud, om de vil forsøge at købe Franco Tongya.

Offensivspilleren er noteret for tre mål i 28 kampe for OB.