AGF forlænger sejrsstime - tæt på top seks

Jón Dagur Thorsteinsson sikrede AGF tredje superligasejr i træk, da det hjemme blev til 1-0 mod Sønderjyske.

AGF’s islandske profil Jón Dagur Thorsteinsson blev mandag aften helten for aarhusianerne, da kantspilleren stod for kampens eneste scoring i 1-0-sejren over Sønderjyske.

Hjemme på Ceres Park fortsatte AGF den gode stime efter en svær sæsonstart, og de hvide gik dermed fortjent sejrrig fra banen for tredje superligakamp i træk.

David Nielsens mandskab viste positive takter offensivt, mens defensiven lukkede helt af for gæsterne. Sønderjyske må endnu engang sande, at Superligaens mindst scorende hold ikke har fået løst de offensive problemer.

De tre point falder på et tørt sted i det aarhusianske, hvor AGF springer helt op på syvendepladsen med 12 point efter ti runder. Sønderjyske hænger fast i bunden med otte point som næstsidst i tabellen.

AGF kom ud til opgøret med en masse energi og fik skubbet Sønderjyske godt tilbage på banen.

Gæsterne kunne ikke spille sig ud af et velfungerende AGF-pres, og sønderjyderne kom til at slå en masse lange bolde, som hjemmeholdets defensiv let kunne tage sig af.

Bedst som Sønderjyske kom bedre med i opgøret, slog Jón Dagur Thorsteinsson til for AGF. Efter 35 minutter fik islændingen serveret et fladt indlæg, som han sikkert kunne sende i nettet.

Sønderjyske fik skabt et mere fysisk betonet spil i anden halvleg, hvor gæsterne bedre fik sat sig igennem.

Sønderjyderne fik flyttet spillet væk fra egen banehalvdel og lukkede ned for AGF’s offensive kræfter, der ikke fik angrebet over kanterne på samme måde som i kampens begyndelse.

AGF stod dog fint imod Sønderjyske forsøg på at finde frem til AGF-målet, og udligningen kom ikke for alvor tæt på.

Med sejren er AGF nu på syvendepladsen og kun et point efter FC Nordsjælland, der er nummer seks i Superligaen.