Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Neestup svarer Steinlein: Hvor er linjen?

Claus Steinlein kom for nylig med en lille stikpille til FC København om, at de blandt topholdene er dårligst mod top seks - men regnestykket giver ikke mening, mener Jacob Neestrup.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet:) For nylig havde Viaplay samlet Claus Steinlein, Peter Christiansen og Carsten V. Jensen til programmet "Topmødet", og i den forbindelse kom FC Midtjylland-bossen med en stikpille til FC København.

- Kigger man på top seks-holdene indbyrdes, er Brøndby og FC Midtjylland helt tætte, mens FCK er langt, langt, langt efter. De har ikke haft en chance mod top seks-holdene i denne sæson. Hvis alle andre klubber havde den statistik, ville man tale klubben ned, men nu er det FCK, og med deres historik vil man sige "de skal nok vende det". 

- Men jeg ville da være bekymret, hvis jeg var "PC", lød det fra Claus Steinlein.

Men det regnestykke giver Jacob Neestrup, cheftræner i FC København, ikke meget for.

Nej, han stiller sig i stedet undrende over for det. Det gør han klart over for pressen, heriblandt Tipsbladet, onsdag - to dage efter at FC København vandt deres anden kamp i træk mod en top seks-modstander.

- Jeg forstår ikke det regnestykke! Det er selvfølgelig en fordel at være god mod de andre top seks-hold. Det siger sig selv. Men jeg forstår ikke regnestykket, for hvor skal du sætte linjen? Hvis vi skal lave regnestykket på, hvem der er bedst mod dem, der ligger nummer et lige nu, så er vi det. Vi har en sejr og en uafgjort.

- Jeg tror også, at vi sammen med Brøndby er bedste hold mod top fire, så vi er det dårligste hold i top seks, men vi er gode mod top fire, hvor vi har fået fire point mod Nordsjælland, tabt mod Midtjylland og fået fire point mod Brøndby, så hvor skal man sætte den linje?

- Det centrale er, at vi har 39 point, og vi ligger nummer to. Det er ikke godt nok. Men hvis jeg lå nummer tre i Superligaen og gik ind på “PC's” kontor og sagde, at jeg lå nummer et i top seks-regnskabet, så ville han bede mig om at gå ud af døren rimelig hurtigt, for det er ikke så vigtigt, siger Jacob Neestrup. 

Der er også andre statistikker, som kan hives frem, og som bør glæde FCK.

Som Tipsbladet har beskrevet, var FC København på langt de fleste parametre det bedste offensive hold i Superligaen i efteråret, ligesom mandskabet også ifølge "expected points" fra Opta havde spillet til at være nummer et.

Heller ikke det rør Neestrup.

- Det fylder ikke noget for mig, at vi ligger nummer et i Superligaen på mange statistikker. Det kan jeg ikke bruge til noget, for vi ligger nummer to i virkeligheden. Og det er helt fair! Vi har været et point dårligere end Brøndby efter 19 kampe, og det skal vi gøre noget ved, siger han. 

Fredagens kamp mod FC Midtjylland kan blive særdeles vigtig for “løverne”, for med en sejr vil de - i hvert fald midlertidigt - kravle op på førstepladsen. Der er kampstart klokken 19.00.