Superliga Ole Hoffskov

- Jeg ville aldrig møde Mikkel Duelund igen!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

NEC Nijmegen håber at kunne beholde Mikkel Duelund, som klubbens direktør fik et særdeles godt øje til i Danmark.

Af Ole Hoffskov

If you can't beat them - join them!

Esbjerg fB's tidligere sportsdirektør Ted van Leeuwen har taget Uffe Ellemann Jensens berømte sætning fra 1992 til sig og byttet lidt rundt på ordlyden, og det er såmænd Mikkel Duelund, der har fået ham til det. 

Den tidligere FC Midtjylland-profil tørner til dagligt ud for NEC Nijmegen i Holland, hvor Ted van Leeuwen er teknisk direktør, og hollænderen har i flere år drømt om at have Mikkel Duelund i sin fold.

- Jeg så Mikkel for første gang, da jeg var i Esbjerg, og vi mødte FC Midtjylland. Han slog os ganske enkelt ihjel. Jeg besluttede mig for, at jeg aldrig nogensinde ville spille mod ham igen. Den bedste måde at sikre det på er som bekendt at købe ham, siger Ted van Leeuwen til Tipsbladet med et grin.

24-årige Mikkel Duelund blev forud for denne sæson udlejet fra Dynamo Kiev til NEC Nijmegen, og det har været en skadesplaget sæson for offensivspilleren, der startede fint og sluttede fint. Danskeren scorede to mål og lavede tre assists i den forgangne sæson.

Mikkel Duelunds lejeaftale står til at udløbe lige rundt om hjørnet, men det er selvsagt uvist, om det overhovedet er muligt for ham at vende tilbage til Ukraine og Dynamo Kiev.

Ted van Leeuwen lægger ikke skjul på, at han håber, Mikkel Duelund vil blive i NEC Nijmegen.

- Mikkel Duelund har det svært. Han har været hårdt ramt af corona og alt muligt. Vi må se, hvad der sker. Han er stadig ejet af Dynamo Kiev, og de har smækket en meget høj pris på hans hoved, men vi vil meget gerne beholde ham, siger NEC Nijmegen-direktøren og fortsætter:

- Mikkel har brug for endnu et år i et godt og trygt miljø, så han kan komme tilbage i fulde omdrejninger. Hans mentalitet fejler ikke noget, og hans talent er intakt, så det hele handler om hans fysik. Han har desværre siddet ude meget længe, men jeg er sikker på, at vi kan fikse det.

Foruden Mikkel Duelund tørner også Lasse Schöne og Magnus Mattsson ud for den hollandske klub. 

- Mattsson er skadet lige nu, men næste år bliver hans år, det er der slet ingen tvivl om. Alle kan se, hvilket stort talent han er. Vi har desværre haft rigtig mange skader i offensiven i denne sæson, så vi har mere eller mindre spildt Mattssons kvaliteter ved at bruge ham som 10'er. Han er klart bedst på venstre kant, siger Ted van Leeuwen.

Han tilføjer om Lasse Schöne:

- Lasse er stadig én af de fineste spillere i Holland.

NEC Nijmegen havde en glimrende sæson som oprykkere i Æresdivisionen og blev nummer 11.