• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Jeppe Tverskovs skifte siger alt om OB's position

Foto: FC Nordsjælland

Jeppe Tverskovs skifte til FC Nordsjælland er en kniv i hjertet på OB, og det er med til at understrege fynboernes plads i dansk fodbolds hierarki anno 2023.

Af Ole Hoffskov

De fynske fodboldfans må have fået brunsvigeren galt i halsen ved middagstid, da det kom frem, at Jeppe Tverskov har skrevet kontrakt med FC Nordsjælland efter at have tørnet ud for OB de seneste syv år.

Da 30-årige Jeppe Tverskov bekræftede bruddet med OB, var det med budskabet, at han gerne ville til udlandet efter at have tilbragt hele sin karriere i Danmark. Nu står han så i Farum iført en FC Nordsjælland-trøje og med en to-årig aftale i hånden. 

Hvis det gør ondt i de fynske hjerter, forstår man det godt, for skiftet er samtidig med til at sætte to fede streger under, at OB's position i dansk fodbold er i frit fald. 

Sådan lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Det fortæller os, at FCN er vokset markant som klub, og så fortæller det også, at OB relativt er ved at blive en af Superligaens mindre klubber. Et årti uden topplaceringer, og her tæller en femteplads i 2019 altså ikke som et stort resultat, og konkurrenter, der får større økonomiske muskler, mens OB står ret stille, koster nu.

- Tidligere var der ramaskrig, da Rasmus Falk valgte en fri transfer til FC København, nu er det FC Nordsjælland og i januar-transfervinduet FC Midtjylland i Gigovic-handlen, der møver OB væk i kampen om en attraktiv spiller. OB henter en masse spillere denne sommer og siger farvel til mange, men der skal noget særligt til på- og uden for banen, hvis man igen skal være en klub, der bliver regnet med i toppen af dansk fodbold, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Tipsbladets chefredaktør er sikker på, at Jeppe Tverskov oprigtigt mente det, når han for bare nogle uger siden udtalte, at han gerne ville til udlandet, så den tidligere OB-kaptajn må være faldet pladask for projektet i Farum.

- Jeppe Tverskov ser store muligheder i FC Nordsjælland. De har uden tvivl solgt sig på både at være en klub, der igen skal spille med om medaljer, og de vil have Tverskov som en af de få, ældre støttespillere, der ikke går med en stor drøm om at komme til udlandet så hurtigt som muligt.

- Og så har jeg også en fornemmelse af, at FCN har solgt sig på at være et sted, hvor der kan være videre muligheder som at komme en tur til det ny samarbejdshold i San Diego om et par år, hvis det ellers passer alle parter, og hvor man har perfekte muligheder for at tage hul på en trænerkarriere eller en anden rolle uden for banen, fastslår Troels Bager Thøgersen.

Jeppe Tverskov overtager Jacob Steen Christensens nummer 6 i FC Nordsjælland.